لندن – ایرنا – همایش هفته انرژی‌های پایدار اتحادیه اروپا به عنوان بزرگترین رویداد درباره انرژی‌های تجدیدپذیر و تغییرات اقلیمی در سطح اروپا با حضور مقامات رسمی دولت‌ها، شرکت‌های خصوصی، سازمان‌های غیردولتی و علاقه‌مندان به این حوزه روز دوشنبه (۲ تیر) در بروکسل آغاز به کار کرد.

این رویداد که فرصتی را برای تعامل شرکت‌های فعال در این حوزه فراهم می‌کند شامل برگزاری کنفرانس سه روزه درباره تبیین و بررسی سیاست‌های موثر در توسعه انرژی های تجدیدپذیر، روز انرژی جوانان اروپایی و همچنین اهدای جایزه به شرکت‌های فعال در این زمینه خواهد بود.

این کنفرانس از امروز دوشنبه (۲ تیر) آغاز و تا روز جمعه (۶ تیر) ادامه خواهد داشت. شعار نشست امسال «فراتر از بحران؛ انرژی‌ پاکیزه برای ترمیم و رشد سبز» انتخاب شده است.

با توجه به بحران کرونا، نشست سال جاری به صورت آنلاین برگزار می شود و برای شرکت‌های تجاری غرفه‌های مجازی در نظر گرفته شده است.

فردا (سه‌شنبه ۳ تیر) قرار است در مراسمی با حضور شخصیت‌های بلندپایه کشورهای عضو اتحادیه اروپا جوایزی به فعال‌ترین شرکت‌ها در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر اهدا شود.

همچنین برگزاری میزگردهایی درباره گذار از انرژی‌های فسیلی، تقویت توافق سبز اروپا، فرصت‌ها و چالش‌ها درباره انرژی‌های تجدیدپذیر و گفت‌وگو درباره تغییرات اقلیمی از جمله موضوعات کنفرانس امسال عنوان شده است.

همایش هفته انرژی‌های پایدار اتحادیه اروپا اولین بار در سال ۲۰۰۶ میلادی از سوی کمیسیون اروپا پایه گذاری شد.

رهبران ۲۷ کشور اتحادیه اروپا سال گذشته با صدور بیانیه‌ای برای به صفر رساندن انتشار کربن یا اقلیم-خنثی کردن کشورهای خود تا سال ۲۰۵۰ توافق کردند.

در این توافق، به موضوعاتی همچون "سازوکار گذار" برای کمک به کشورهایی که به سوخت‌های فسیلی بسیار وابسته هستند و حرکت از "فرآیندهای بیش‌کربن‌زا" به منابع تجدیدپذیر، پیشنهاد رساندن تولید گازهای گلخانه‌ای به نصف میزان تولید (و حتی بیشتر) این گازها در سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۳۰ و تصویب قانونی تا سال ۲۰۵۰ که اقلیم-خنثی شدن اتحادیه اروپا را "برگشت‌ناپذیر" کند، اشاره شده است.

این توافق همچنین درباره تولید کالاهایی که ضرری برای محیط زیست ندارند و دنبال کردن سیاست "مزرعه تا بشقاب" (تولید و توزیع مواد غذایی با در نظر گرفتن جنبه‌های محیط زیستی، اقتصادی، اقلیمی، اجتماعی و سلامتی) تصریح کرده است.

این تحولات در حالیست که سازمان ملل متحد در گزارشی هشدار داده است که تنها ۱۱ سال دیگر برای جلوگیری از فاجعه گرم شدن زمین فرصت باقی‌ مانده است.   در این گزارش همچنین نسبت به مواردی مانند بروز خشکسالی و آب شدن یخ‌های دو قطب زمین هشدار داده ‌شده است.