«مهدی علینژاد» روز دوشنبه در حاشیه افتتاحیه سایت جدید فدراسیون کشتی درباره بودجه فدراسیونها اظهار داشت: بهبود زیرساختهای پشتیبانی یک فدراسیون میتواند به جذب مخاطب و توسعه یک رشته کمک کند. در مورد بودجه به طور خاص یک ارزیابی جدید و مکانیزم تازهای را از سال ۹۹ ایجاد کردیم. مبنای بودجه ما اینجور نیست که در سال ۹۸ یک فدراسیون چقدر پول گرفته و حالا کم یا زیاد شود. بر اساس شاخصههایی که تعیین کردیم فدراسیونها ارزیابی میشوند. در پنج بخش تقسیم میشوند و ضریب داده میشود و در نهایت قیمت نهایی به دست میآید. همه چیز بر اساس شایستگی خواهد بود و فدراسیونها پول میگیرند. هر فدراسیونی که به ویژه در بحث قهرمانی موفقتر باشد پول بیشتری خواهد گرفت.
وی در پاسخ به این سووال که اگر مثلا عملکرد فدراسیون کشتی نسبت به گذشته ضعیفتر شود بودجهاش کاسته خواهد شد خاطرنشان کرد: بله. کمتر خواهد شد و کشتی یا هر رشتهای اگر عملکرد ضعیفی داشته باشد تنبیه خواهد شد. دولت و حاکمیت پول کمتری به آنها پرداخت خواهد کرد. این عین عدالت و شایستگی است و سبب میشود تا فدراسیونها تشویق شوند تا بیشتر کار کنند. مردم و شما هم توقع دارید پول را جایی هزینه کنیم که نتیجه گرفته شود. چرا حالا به کشتی بیشتر پول میدهیم؟ چون بهتر نتیجه میگیرد. در تمام ردههای سنی و در تمام مسابقات این اتفاق تا به حال رخ داده است. در نهایت باید بگویم این کار ظرف ۲ هفته آینده به اتمام میرسد و مراحل پایانیاش در حال انجام است.
علینژاد ادامه داد: سال سختی است و شرایط کرونا اوضاع اقتصادی را دشوار کرده است. باید درک کنیم و این موضوع درگیر فقط ایران نیست. افت قیمت نفت یکی از دلایلش کاهش تولید است. این اپیدمی به شدت تاثیر گذاشته است. با سازمان بودجه جلسات متعددی میگذاریم و امیدواریم بیشترین تخصیص را برای ورزش کشورمان بگیریم. فعلا در چند ماهی که گذشت فعالیتهای ورزشی فعال نبود اما کم کم با مجوزهای ستاد مبارزه با کرونا بسیاری از ورزشها کار خود را آغاز میکنند و در ادامه تکلیف اردوهای تیم ملی نیز مشخص خواهد شد.
معاون وزارت ورزش و جوانان همچنین درباره حضور مجدد «علی کفاشیان» در فدراسیون فوتبال، خاطر نشان کرد: اساسا ما در فدراسیونها در حوزه مدیریتی به ویژه در فدراسیون فوتبال به خاطر حساسیتهای فیفا نمیتوانیم دخالت کنیم و در عزل و نصبها اجازه دخالت نداریم. فردی نایب رییس اول بوده و به دلیل محرومیتی که کمیته اخلاق همان فدراسیون برایش ایجاد کرده است سرکارش نیامده و دوباره کمیته استیناف همان فدراسیون، محرومیت را کاهش داده و حالا این شخص میخواهد برگردد. هرگونه دخالت ما به ضرر فوتبال ایران تمام میشود. فکر میکنم مردم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شما توقع کاری را ندارید که به فوتبال ایرانآسیب بزند. شما میدانید یکی از ایرادات فیفا به اساسنامه فدراسیون فوتبال حضور وزیر و معاون وزیر ورزش در مجمع بود که گفتند باید حذف شود و ما هم پذیرفتیم. حتی در وزارت ورزش در مجمع فدراسیون فوتبال حضور نخواهیم داشت. بدیهی است وقتی چنین نگاهی وجود دارد دخالت نکنیم. ما وقتی حقی نداریم تکلیفی هم نداریم. نمایندگان مجلس هم باید به این موضوع دقت داشته باشند. نباید چیزی از وزارت ورزش خواسته شود که در اختیاراتش نیست. اگر چیزی غیر خواسته شود به فوتبال ضربه خواهد زد.
وی درباره اظهار نظر یکی از نمایندگان مجلس و شایعه استیضاح وزیر ورزش بیان داشت: گفته شده سوالاتی داریم و باید پیگیری شود. الان بحث استیضاح وجود ندارد و چیزی هم به دست ما نرسیده است. هر موقعی که مجلس شورای اسلامی آقای وزیر را دعوت کند ما خواهیم رفت. این حق نمایندگان مردم در مجلس است که سوال کنند. ما هم باید پاسخگو باشیم اما پاسخ ما همینی بود که عرض کردم. ما در جایی میتوانیم دخالت کنیم که مجامع مورد نظر این اجازه را به ما بدهند. اگر نتوانیم دخالت کنیم نمیتوانیم پاسخگو باشیم.
علینژاد درباره ماجرای قرارداد «مارک ویلموتس» تصریح کرد: در مورد قرارداد ویلموتس شخص رییس سابق فدراسیون در یک برنامه تلویزیونی مفصل توضیحاتی داد. در مورد اینکه افکار عمومی اظهارات ایشان را پذیرفتند یا نه را نمیدانم و نظرسنجی هم در این مورد انجام نشد. هرکسی میتواند از نگاه خودش دیدگاهی داشته باشد. کسی که باید توضیح میداد آمد و توضیح داد. طبیعی است مسوولان وقت فدراسیون که این قراراد را امضا کردند مسوول هستند. نهادهای قانونی مثل قوه فضاییه که سازمان بازرسی عضوی از آن است ورود کردند و پاسخها را دریافت میکنند. ما الان داخل پروندهای هستیم که شاکی آن «مارک ویلموتس» است. فدراسیون فوتبال هم در حال دفاع است. باید مواظب اظهار نظرها باشیم تا ضرری متوجه ما نشود. امیدوارم که در نهایت برنده شویم و بعد از اعلام رای میتوان بهتر و راحتتر اظهار نظر کرد.
وی در پایان درباره تغییرات به وجود آمده در اساسنامههای فدراسیونهای مختلف ورزشی گفت: یک بازنگری در اساسنامهها داشتیم و مصوبه دولت است و در شورای نگهبان در حال بررسی است و ایراد خاصی نبوده است. بر اساس مواضع بینالمللی این کار در حال رخ دادن است و وابستگی به دولت کمتر شده است. استقلال فدراسیونها بیشتر شده و مکانیزم طوری شده که به خودشان بیشتر وابستگی به خودشان دارند. بدیهی است تا وقتی که اساسنامه عملیاتی شود، سااسنامه فعلی مرجع خواهد بود.