بیرجند - ایرنا - مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: برق مشترکان استان تا سقف ۱۰۰ کیلووات برای سرمایه‌گذاری در زمینه نیروگاه خورشیدی امسال خرید تضمینی می‌شود.

مهدی دادگر روز دوشنبه در نشست خبری مدیران صنعت آب و برق استان خراسان جنوبی افزود: این اقدام با هدف توسعه نیروگاه‌های خورشیدی انجام می‌شود و تاکنون ۲۹۲ مشترک به ظرفیت ۲.۹۸ مگاوات به شبکه متصل شده‌اند.

وی گفت: امسال در قالب تفاهم‌نامه سازمان برنامه و بودجه کشور و استانداری خراسان جنوبی که اخیرا در سفر دکتر نوبخت به استان امضا شد، هفت هزار و ۵۰۰ نیروگاه پنج کیلوواتی توسط مشترکان خانگی روستایی احداث می‌شود.

وی بیان کرد: احداث نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی درح شهرستان سربیشه متشکل از ۲۰ توربین بادی ۲.۵ مگاواتی با اعتبار یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان از دیگر برنامه‎های شاخص استان در سال جاری است.

 مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی از احداث نیروگاه ذغالسوز شهرستان طبس در سال جاری خبر داد و گفت: همچنین برق رسانی به معادن شاهکوه در راستای تفاهم‌نامه‌های چند جانبه با مشارکت وزارت صمت و وزارت نیرو از دیگر برنامه‌ها است.

وی برق رسانی به تمامی واحدهای مسکونی محرومان استان به تعداد ۱۰ هزار واحد را از دیگر اقدامات مهم شرکت برق اعلام کرد و گفت: همچنین توسعه و بهینه‌سازی شبکه‌های برق استان به ویژه شبکه‌های روستایی، احداث زیرساخت‌های فوق توزیع در سطح استان برای ارتقای ظرفیت برق در شهرک‌های صنعتی طبس، شهید رحمانی خوسف و دیهوک و توسعه اتوماسیون شبکه‌های توزیع برق استان از دیگر اقدامات پیش روی این شرکت است.

وی با اشاره به تولید ۷۳۲ مگاوات برق در سه نیروگاه سیکل ترکیبی شهید کاوه قاینات، نیروگاه‌های خورشیدی استان و نیروگاه گازی برق قاینات گفت: طول خطوط انتقال برق استان تا پایان اردیبهشت امسال ۷۹۹ کیلومتر و خطوط  فوق توزیع یک هزار و ۶۱۱ کیلومتر است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر ۶۰.۳ درصد مشترکان شرکت برق، شهری و ۳۹.۷ درصد روستایی هستند که ۱.۳۳ درصد از آنها مشترکان سنگین شهری و روستایی محسوب می‌شوند.

وی بیان کرد: از مجموع مصرف برق استان، ۲۹.۳ درصد در بخش کشاورزی، ۲۰.۵ درصد بخش صنعت، ۲۷.۹ درصد خانگی، ۵.۹ درصد تجاری، ۶ درصد روشنایی معابر و ۱۰.۵ درصد مصرف عمومی است.

دادگر طول شبکه فشار متوسط به ازای هر مشترک در استان را ۳۳.۶ متر اعلام کرد و گفت: این میزان در میانگین کشوری ۱۲.۱ متر است همچنین متوسط مصرف سرانه سالانه هر مشترک در استان چهار هزار و ۴۲۱ و در کشور هفت هزار و ۳۴۱ کیلووات ساعت است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۹۲ نیروگاه خورشیدی محدود به ظرفیت انشعاب کمتر از ۱۰۰ کیلووات در استان در حال بهره‌برداری است عنوان کرد: ظرفیت تجمیعی نیروگاه‌های در حال بهره‌برداری استان ۲ هزار و ۹۷۶ کیلووات است.

دادگر با اشاره به نیروگاه‌های خورشیدی مستقل از انشعاب گفت: تاکنون ۱۸ پروانه توسط ساتبا برای احداث نیروگاه به ظرفیت ۱۱۷.۴۲ مگاوات صادر شده که ۱۲ پروانه به ظرفیت ۱۲۸ مگاوات موفق به انعقاد قرارداد و سه نیروگاه با ظرفیت ۱۸ مگاوات به بهره‌برداری تجاری رسیده است.

وی با اشاره به مصوبه هیات وزیران مبنی بر اینکه دستگاه‌های اجرایی باید ۲۰ درصد برق خود را از طریق نیروگاه خورشیدی تامین کنند گفت: تاکنون تعداد محدودی از دستگاه‌های استان نیروگاه نصب کرده‌اند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با اشاره به حذف مراجعه حضوری و متقاضیان شرکت برق اظهار داشت: فرم‌های فیزیکی بین شهرستان‌ها و ستاد کامل حذف شده است.

وی افزود: همچنین حضور فیزیکی مراجعان با ارائه خدمات از طریق میز خدمت الکترونیکی حذف و فرآیند خدمات از طریق پیامک و به صورت غیرحضوری انجام می‌شود.

دادگر از اجرای طرح نظام آراستگی محیط کار S۵ در شرکت برق خبر داد و گفت: این طرح برای ایجاد نظم و انضباط در محط کار، جلوگیری از به هم ریختگی و اصلاح فرآیندهای اجرایی اجرا شده است.

وی با اشاره به نصب سیستم‌های موقعیت یاب خودروهای عملیاتی این شرکت بیان کرد: سیستم‌های کنترل ناوگان خودرویی برای ردیابی مناسب خودروهای عملیاتی، کنترل به موقع و ایجاد بستر ارتباطی منظم بین مراکز اتفاقات و اکیپ‌های عملیاتی شرکت در بین ۸۰ دستگاه خودرو انجام شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: مرکز دیسپاچینگ شرکت برق تجهیز و ارتقا یافته و در راستای به کارگیری فناوری‌های جدید و افزایش سرعت عمل تجهیزات و امنیت بالاتر پروژه شبکه فیبرنوری مرکز استان در چندین فاز در حال احداث است.

وی افزود: سرانه خاموشی مشترکان برق در استان یک هفتم متوسط کشوری معادل ۱۹ صدم دقیقه در روز یا ۶۹ دقیقه در سال است.