به گزارش خبرنگار گروه گزارش و آموزش ایرنا، کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت در ۲۷ آبان ماه ۱۳۸۷ با هدف پژوهش قرآنی و تربیت نیروی متخصص در عرصه بین رشتهای قرآنی تاسیس شد و در تلاش است بر اساس برنامهریزی مناسب آموزههای ناب اسلامی را در عرصه سلامت اجرایی کند.
این کمیسیون از مردادماه سال ۹۷ با جدیت پژوهشگران بین رشتهای نقشه جامع سند راهبردی را تدوین کرد.
برگزاری کارگاههای آموزشی، پژوهشی، همایشهای تخصصی تولید محتوا با چاپ کتاب و مقاله، ارتباط با اساتید دانشگاهها بین المللی، ترجمه کتب روش شناسی از جمله اقدامات این کمیسیون در مدت زمان فعالیت خود بوده است و برنامههایی نیز برای اجرا در دستور کار دارد.
جزییات سند توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت نیازمند بازنگری است
حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در این نشست در سخنانی گفت: در این سند ملاحظات شکلی و محتوایی وجود دارد، به عبارتی حجم محتوایی سند بالا بوده و نیاز به خلاصه گویی است زیرا جزییات اضافی سبب شده متن غیر مفهومی شود.
وی با بیان این که باید در مواردی اقدامات و راهبردها اصلاح شود، افزود: در بخش محتوایی، چشم انداز سند نامفهوم است و باید کوتاه و ساده بیان شود تا بتوان آن را انتقال داد. از طرفی چشم انداز همه مسایل را در بازه زمانی ۴ ساله در نظر گرفته که ممکن است این اتفاق در این مدت زمان رخ ندهد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تاکید بر این که هیچ کدام از اهداف سند به خوبی بیان نشده است، توضیح داد: رابطه بین انسان و قرآن در این سند به خوبی دیده نشده است و ادبیات گفته شده برای زندگی بشر سطحی است و نیاز به بازنگری دارد.
محمدی ادامه داد: البته استقلال سند بسیارمهم است ولی نظام سازی در قرآن بیشتر در حد شعار بوده که باید به آن توجه شود. همچنین در سند به نتایج بدست آمده در ۱۰ سال گذشته اشاره نشده و بهتر است توضیح کامل و مشخص در این رابطه ارائه شود.
درتولید محتوا ضعف داریم
حجت الاسلام مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه نیز در این نشست گفت: قرآن جریان کلام و ادبیات الهی است و با استفاده از آن در بحران هایی مانند کرونا میتواند با فرهنگ خود سبب همدلی و فائق آمدن بر مشکلات شود.
وی گفت: نام کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت است و لازم است برای تولید محتوا زیر ساختهای لازم و راهبردهای آموزشی مورد توجه قرار بگیرد.
رییس نهاد نمایند گی رهبری در دانشگاه ها با بیان این که حوزه سلامت میتواند مبنای تولید محتوا محسوب شود، خاطرنشان کرد: در تولید محتوا ضعفهایی داریم که شاید دلیل آن نبود روشی برای حفظ میراث سنتی و دینی است. اما مجموعه حوزههای علمیه و دانشگاههای علوم پزشکی میتوانند ریل گذاری مناسبی در این راه انجام دهند.
توفیق در سند یک مسیر ۵۰ ساله است
حسام الدین علامه رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور هم در این نشست اظهار داشت: دربازه زمانی کوتاه نمیتوان به نتیجه مطلوب رسید و تا اهداف ۱۴۰۴ و بعد از حتی تا ۵۰ سال بعد باید این راه ادامه داشته باشد.
وی گفت: در سند ملی ۱۲ اصل، ۵ هدف و ۹ راهبرد در نظر گرفته شده است که با همفکری وهماهنگی بین دستگاههای مختلف میتوان کار را با سرعت پیش برد.
رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور تصریح کرد در این سند عدم طبی سازی و تجاری سازی و تکیه به دستاوردهای دانش بشری تاکید شده است.
در ادامه شرکت کنندگان در این نشست نظرات، انتقادات و پیشنهادهای خود را درباره سند توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت عنوان کردند و در نهایت کلیات سند تصویب شد اما در خصوص جزییات سند مقرر شد حداکثر در مدت ۱۰ روز کمیتهای هفت نفره متشکل از نمایندگانی از حوزه علمیه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هسته فکری سند، شورای توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن، نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها و جهاد دانشگاهی آن را بررسی و آماده کنند.
در این نشست سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز حضور داشت.