رشت - ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان با اشاره به کمبود حدود ۳۰ درصدی نیاز آبی ۵۵ هزار هکتار از اراضی شالیزاری دشت فومنات گفت: این کمبود را از طریق منابعی مانند آب بندان ها، چاه های آب موجود، ایستگاه های پمپاژ و نوبت بندی آب در داخل شبک فومنات جبران می کنیم.

وحید خرمی عصر دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تونل آب بر انتقال آب به فومنات، در نهایت ظرفیت انتقال ۳۵ مترمکعب بر ثانیه آب به دشت فومنات را دارد اما برای پاسخگویی به نیاز آبی حدود ۵۵ هزار هکتار از اراضی تحت پوشش شبکه در این منطقه با  حدود ۱۵ تا ۲۰ متر مکعب بر ثانیه کمبود آب مواجه هستیم.

وی اضافه کرد: ناگزیریم این کمبود حدود  ۳۰ درصدی آب را  از طریق منابعی مانند آب بندان ها، چاه های آب موجود، ایستگاه های پمپاژ و نوبت بندی آب در داخل شبک فومنات جبران کنیم.

وی با اشاره به اینکه در بخش هایی از فومن، شفت، صومعه سرا، ماسال، رضوانشهر و انزلی به دلیل همین کمبود در تنگنا هستیم، گفت : کمبود آب در مناطق یاد شده به دلیل ظرفیت موجود در انتقال آب سد سفیدرود به این مناطق  است که امیدواریم بارش باران طی روزهای آینده به تامین آب مورد نیاز ارضی کشاورزی کمک کند.

 خرمی با اشاره به مفید بودن احداث سدهای لاستیکی در زمان پر آبی رودخانه‌ها گفت : راه حل اساسی حل مشکل منطقه فومنات برای سالهای آینده ایجاد مخازن آب اعم از آب بندها و احداث سدهای مخزنی همچون سد لاسک است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان همچنین ذخیره امروز (دوم تیر ماه) سد سفید رود را ۸۴۸ میلیون متر مکعب با دبی ورودی ۳۹ متر مکعب بر ثانیه و دبی خروجی آن را ۲۱۴ متر مکعب بر ثانیه عنوان و خاطر نشان کرد: با توجه به ذخیره مطلوب سد سفید رود و پر آب بودن تمامی کانال های آبیاری شبکه در حال حاضر نوبت بندی آب در دستور کار نیست.

سد سفیدرود بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان است و در حال حاضر آب کشاورزی مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان از سد سفیدرود تامین می‌شود.
سد مخزنی سفیدرود بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی دو رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.