آیتالله لطفالله دژکام، دوشنبه در دیدار با مدیران آب استان فارس بیان کرد: از سوی دیگر متاسفانه در حوزه مصرف آب مشکلاتی داریم که زحمات کشیده شده را ضایع میکند.
امام جمعه شیراز، شرط ایجاد فرهنگ مدیریت مصرف درست آب را اخلاقمداری دانست و افزود: هنگامی که انسان در قله دانش قرار میگیرد، نیاز به فرهنگ اخلاق و معنویت را حس میکند اما اگر آن حس ایجاد نشود، از انسانیت بیبهره شده است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس اظهار داشت: مدیریت مصرف آب و اقناع مردم در باره لزوم صرفهجویی، در گرو معنویت است و در این زمینه، چند عنصر معنوی وجود دارد که میتواند به این مساله کمک کند.
آیتالله دژکام همچنین با تاکید بر اینکه باید در مورد هدر رفتن آب در شبکهها چاره اندیشی شود، گفت: در این صورت، دیگر سخن از ناشکری مردم نیست، بلکه ناشکری مدیران است، البته شاید مشکل فرسودگی و تامین هزینه نیز وجود داشته باشد اما باید در فاصله زمانی مناسب برای حل این مشکل اقدام کرد.
وی اضافه کرد: اگر امکانات و بودجه موجود با آن چیزی که مردم نیاز دارند با یکدیگر مطابقت ندارد، مشکل مدیریت نیست در چنین مواردی باید از جای دیگری کار را شروع کنیم و با مردم صادقانه سخن بگوییم و مشکلات را با آنان در میان بگذاریم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد توجیه، پنهانکاری یا دروغ به مردم نادرست است و امیدواریم مدیران موضوع مدیریت را بازخوانی کنند، چنانچه رهبری فرمودند، آینده ایران روشن است، وقتی برای خدا کار صورت گیرد، خداوند نیز کمک خواهد کرد.
شکرگزاری باید به مثابه یک فرهنگ رواج یابد
آیتالله دژکام در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مردم شیراز باید در مصرف بهینه آب با آبفا همکاری کنند و این بر عهده علم اخلاق و مدیریت است و در مرحله نخست باید شکرگزاری را رواج دهیم.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه شکرگزاری باید به مثابه یک فرهنگ رواج یابد، افزود: مادامی که شکرگزاری را رواج ندهیم، نمیدانیم از چه نعمتی برخورداریم و قدر آبی را که به این راحتی در اختیار ماست نمیدانیم از همین رو شکرگزاری را باید مفهومی دانست که ضروری است متناسب با قرن بیست و یکم توسعه یابد.
آیتالله دژکام اضافه کرد: باید در چگونگی رواج ارزشهای اخلاقی در میان مردم دقت کرد و بر این اساس، اخلاق دینی، به معنای شکرگزاری و اسراف نکردن است.
امام جمعه شیراز ادامه داد: حتی اگر منابع طبیعی فراوان باشد، نباید آنها را ضایع کرد، این نکات مهم تعالیم اخلاقی دین اسلام است که امیدواریم بتوانیم در کنار خدماتی که به مردم ارائه میدهیم، مروج این نکات نیز باشیم.
آیتالله دژکام با اشاره به اینکه آموزش فرهنگ مصرف همراه با خدمت رسانی به مردم میتواند تمدن را متحول کند، بیان داشت: زمانی در اروپا و آمریکا هرچه بشر پیشرفت کرد، معنویت کمتر شد اما در کشور ما همگام با پیشرفت، فرهنگ خداخواهی را نیز جلو میبریم و مردم از این موضوع خرسند هستند، بدون تردید هنگامی که الگوی ارائه خدمت اسلامی شود، مردم هم ابراز رضایت میکنند.