به گزارش دوشنبه شب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی با بیان اینکه در مجالسی همچون عروسی و عزا افراد در مکانهایی مسقف، در زمانهای نسبتا طولانی و با حداقل فاصله اجتماعی در کنار یکدیگر قرار میگیرند، از شهروندان درخواست کرد این نوع مراسمها را به زمانهای دیگری موکول کرده و از حضور در این مجالس خودداری کنند.
وی ادامه داد: تعداد بیمارانی که با تشخیص کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در بخش های عادی بیمارستان های استان تهران بستری شده اند را ۲۵۵ نفر و تعداد بیمارانی که در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری شدهاند را ۷۱ نفر عنوان کرد.
زالی سهم کسانی که در بخشهای بهداشتی و درمانی به عنوان مراجعان سرپایی مراجعه کرده و نیاز به بستری داشتهاند را ۶,۱ درصد اعلام کرد.
زالی درباره بازگشایی اماکن عمومی گفت: برای بازگشایی اماکن عمومی کشوری پروتکلهای وزارت بهداشت و ستاد ملی مورد توجه قرار میگیرد و در مورد شرایط کنونی تهران که هنوز وضعیت مطلوب نیست و در روزهای اخیر با تغییرات ملایمی شاهد افزایش آمار مبتلایان و مراجعان بخشهای بهداشتی و درمانی هستیم، توصیه ما به شهروندان این است که به جز مواردی که بحث کسب و کار و مسائل ضروری زندگی مطرح است از تردد پرهیز کنند زیرا خروج از منزل میتواند خطرآفرین باشد.
وی ادامه داد: مقایسه تطبیقی وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی تهران در اواخر خردادماه نشان میدهد بسیاری از کسانی که به بازگشایی بخشهای مختلف اقدام کردهاند، در روزهای آغازین تعهد بیشتری نسبت به رعایت شیوه نامههای بهداشتی و پروتکل ها داشتهاند و به تدریج رعایت این موارد کمرنگتر شده است.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران درباره وضعیت فعالیت تالارها در دوران شیوع کرونا توضیح داد: مطالعاتی که درباره چند استانی که اخیرا دچار امواج جدیدی از بیماری شدهاند نشان میدهد حضور شهروندان در مجالسی همچون عروسی و عزاداری که تراکم جمعیت در آنها بالاست، از عوامل افزایش شیوع بیماری بوده است.
زالی با اشاره به اینکه در چنین مجالسی افراد در مکانهایی مسقف، در زمانهای نسبتا طولانی و با حداقل فاصله اجتماعی در کنار یکدیگر قرار میگیرند افزود: در مجالسی مانند جشنهای عروسی امکان اینکه افراد از وسایل حفاظت فردی همچون ماسک استفاده کنند بسیار کمرنگ است.
وی ادامه داد: بنابر این چنین مراسمهایی کماکان به عنوان نقاط پرخطر و داغ در زمینه انتشار بیماری به شمار میروند و با توجه به استمرار خطر در شهر و استان تهران، حضور در تالارهای عروسی را به شهروندان توصیه نمیکنیم و طبیعتا بهتر است این مراسمها به زمانهای دیگری موکول شوند.
زالی درباره ضرورت استفاده از ماسک گفت: در ستاد ملی کرونا نیز بحث اجباری سازی استفاده از ماسک برای شهروندان مناطق پرخطر به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته و قرار است ساز و کارهای اجرایی آن در جلسات آتی مورد بحث و تبادل نظر قرار بگیرد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به کاهش چشمگیر رعایت فاصله گذاری اجتماعی در استان تهران، یادآور شد: همچنین در بعضی اماکن مانند وسایل نقلیه عمومی امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی تقریبا غیرممکن است.
زالی با اشاره به توصیه اخیر سازمان جهانی بهداشت گفت: در اماکنی که امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی وجود ندارد به صورت جدی استفاده از ماسک توصیه میشود و حتی برای مورد توجه قرار گرفتن اهمیت این مسئله، بر ضرورت استفاده از ماسکهای پارچهای خانگی هم تاکید شده است، زیرا به کارگیری چنین ماسکهایی نیز به مراتب بهتر از عدم استفاده از ماسک است.
وی استفاده از هرنوع ماسک به شرط عدم رطوبت و اختلال فیزیکی و به ویژه ماسکهایی که از لایههای مناسب برخوردارند، را اقدامی مناسب برای حفاظت در برابر بیماری کرونا عنوان کرد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران هشدار داد: البته نباید هنگام استفاده از ماسک دچار امنیت کاذب شویم و فکر کنیم در صورت استفاده از ماسک کرونا نخواهیم گرفت، زیرا کرونا میتواند به شکلهای متفاوتی به ما منتقل شود، بنابر این زدن ماسک جایگزین اجتناب از حضور غیر ضروری در محیطهای پرخطر و شست و شوی مرتب دستها نمیشود.
زالی درباره استفاده از ماسک توسط کودکان زیر ۲ سال، افراد دچار بیماریهای تنفسی جدی و افرادی که سطح هوشیاری پایینی دارند، گفت: افرادی که استفاده از ماسک میتواند در جریان اکسیژن رسانی به آنها اختلال ایجاد کند و یا به هردلیلی امکان استفاده از ماسک را ندارند از موارد استثنایی هستند که استفاده از ماسک برای آنها توصیه نمی شود اما طبیعتا نباید در فضاهای اجتماعی نیز حضور پیدا کنند.
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۲
تهران - ایرنا - فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: با توجه به اینکه خطر بیماری کرونا کاهش نیافته، کمرنگ شدن رعایت ملاحظات بهداشتی میتواند برای شهروندان خطرآفرین باشد.