تهران-ایرنا-«ایلی کوهن» وزیر جدید اطلاعات رژیم صهیونیستی دوشنبه شب با ادعای این که تل‌آویو و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] منافع امنیتی بسیاری با یکدیگر دارند که می‌تواند به روابطی کامل و عادی‌سازی منجر شود؛ اعتراف کرد و از گفت و گو میان اسرائیل و عربستان خبر داد.

وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه "إیلاف" سعودی مدعی شد : بی‌تردید اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] برای توسعه همکاری‌های امنیتی و اقتصادی منافع مشترکی دارند، همچنان که نزدیکی جغرافیایی این کشورها و تل‌آویو فرصت‌های زیادی را ایجاد می‌کند.

کوهن در پاسخ به این سؤال که آیا تل آویو اطلاعاتی در اختیار کشورهای حاشیه خلیج فارس قرار داده است، مدعی شد: اگر اسرائیل اطلاعاتی در اختیار داشته باشد مبنی بر این که سازمان‌های تروریستی بخواهند آسیبی به شهروندان بی‌گناه بزنند، تل‌آویو از ارائه اطلاعات و کمک به این کشورها دریغ نخواهد کرد.

وی ادامه داد: منافع امنیت زیادی که اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس با یکدیگر دارند، می‌تواند به روابط کامل و نیز عادی سازی روابط منجر شود.

کوهن افزود:ما و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] منافع امنیتی بسیاری داریم که می‌تواند به روابطی کامل و عادی‌سازی منجر شود. در اینجا می‌خواهم بگویم گفتگوهای متقابل میان اسرائیل و عربستان وجود دارد.

وی گفت: گنج‌های طبیعی بسیاری [در کشورهای عربی] وجود دارد و اسرائیل نیز در زمینه تکنولوژی پیشرو است. این مسئله این امکان را به ما می‌دهد که شرکای قدرتمندی در منطقه باشیم.

کوهن در پاسخ به این پرسش که "آیا کشورهای حاشیه خلیج فارس با وجود طرح الحاق کرانه باختری به اسرائیل، بازهم درصدد عادی‌سازی روابط با تل‌آویو خواهند بود" نیز گفت: به شما می‌گویم کسانی که در رأس کشورهای عربی و کشورهای حوزه خلیج [فارس] قرار دارند، به مسائل مربوط به ملت، امنیت، اقتصادشان و زندگی با عزت اهمیت داده و این مسائل برایشان مهم است و دیگر موضوعات برایشان چندان اهمیتی ندارد.

وی با بیان این که  " اقدامات سال‌های اخیر و  روابط گرم با کشورهای حوزه خلیج [فارس] به عادی‌سازی و برقراری روابط منجر خواهد شد" افزود: می‌خواهم به فلسطینی‌ها بگویم که زندگی همیشه رو به جلو حرکت می‌کند، اما آنها همیشه هرگونه حل و فصل و پیشنهاد[ برای حل بحران فلسطین و اسرائیل] را رد کرده‌اند به همین خاطر، باید طرح [معامله قرن] آمریکا را قبول کنیم و آن را به پیش ببریم.
وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی افزود: براین باورم که هرگونه حل جدی مسأله با فلسطینی‌ها مدتی به طول خواهد انجامید، به همین خاطر آنها باید اقدامات تحریک‌آمیز را متوقف کنند، چرا که برقرای صلح با کشتن اسرائیلی‌ها میسر نخواهد شد، بلکه این مسأله با توافق امکان‌پذیر است.
کوهن در پاسخ به این پرسش که عبدالله دوم شاه اردن مخالف طرح یکجانبه [نتانیاهو برای الحاق کرانه باختری به اسراییل است] هم گفت که بر این باور است، منافع مشترکی میان اسرائیل و اعراب وجود دارد، همچنان که وی قدردان همکاری با کشورهای عربی در برابر دشمن مشترک است.
وی همچنین بر اهمیت همکاری اقتصادی میان تل‌آویو و کشورهای حاشیه خلیج فارس تأکید کرد و گفت: براین باورم در این حیطه می‌توانیم باهم کار کنیم.
این مقام صهیونیست در پرسش به این پاسخ که آیا او با رهبران و مقام‌های ارشد کشورهایی عربی که هیچ رابطه علنی با اسرائیل نداشته‌اند نیز ارتباط داشته است یا خیر که وی فاش کرد: این کشورها تمایل دارند با اسرائیل بویژه در حوزه‌های امنیت، آب‌رسانی و کشاورزی که ما جزو پیشروان در این زمینه‌ها هستیم،، ارتباط داشته باشند.
کوهن با تأیید دیدارش با رهبران کشورهای عربی که هیچ‌گونه روابط علنی با اسرائیل ندارند، افزود: بله، با برخی از کشورهای عربی و حاشیه خلیج [فارس] دیدار کردم و با برخی از مقامات این کشورها که هیچ روابط دیپلماتیکی نداریم، چندین توافق‌نامه و قرارداد نداریم، چندین توافق و قرارداد امضا کردم، همان‌چنان که پروژه بزرگی به نام "نئوم" در عربستان وجود دارد که بسیار بزرگ است.
کوهن در بخش دیگری از صحبت‌هایش  از کشورهای عربی خواست که همکاری با رژیم صهیونیستی را به زمانی موکول نکنند که به گفته وی میان اسرائیل و فلسطینی توافق صلحی برقرار شود، چرا که این مسأله شاید به درازا بکشد.
وی درپاسخ به این سؤال که آیا اسرائیل فعالیت نظامی ترکیه در عراق، سوریه و لیبی را نگران کننده می‌داند، هم گفت: هرچند نمی‌خواهم به این مسأله بپردازم، اما فعالیت‌های نظامی ترکیه، ایران، قطر در سوریه، عراق، لیبی، سودان و دریای سرخ را زیر نظر داریم و آن را دنبال می‌کنیم.