حجتالله ایوبی شامگاه دوشنبه در آئین امضاء تفاهم نامه همکاری شورای اسلامی استان تهران و کمیسیون ملی یونسکو ایران که در محل مسجد جامع تاریخی ورامین برگزار شد اظهار کرد: اماکن تاریخی مانند مسجد جامع ورامین که نمونههای بسیاری از آن در مناطق مختلف کشور یافت میشود، توسط مغولانی ساخته شد که برای نابودی و ویرانی به ایران حمله کرده بودند.
وی افزود: مغولان وقتی در برابر هاضمه تمدن بزرگ و زیبای دین مبین اسلام و فرهنگ تشیع که از قدرتی بلامنازع برخوردار بود، قرار گرفتند، در این فرهنگ هضم شده و خود به بخشی از فرهنگ ایران و آئین تشیع تبدل شده و بناهایی را احداث کردند که همگی فریاد تشیع و فرهنگ علوی را سر میدهند.
وی گفت: سیر در تاریخ و گذشته، به معنای ماندن در گذشته نیست، اگر افتخار میکنیم که فرزندان این دیار چندهزار ساله هستیم، باید ساخت و سازهای امروز ما نیز معنای فرهنگ و تمدن را به همراه داشته باشد، هر کدام از بناهای تاریخی ایران برای آبادانی یک کشور کفایت میکند به این شرط که قدر این ثروتها و گنجینهها را دانسته و آنها را درست معرفی کنیم.
ایوبی افزود: زمانی که فرزندان ما در کوچهها و خیابانهایی که این آثار مهم در آن قرار دارد قدم زده و زیبایی و عظمت این آثار را مشاهده میکنند، دیگر در مقابل فرهنگ نوظهور غرب خود را نمیبازند.
وی تأکید کرد: اگر میخواهیم که جونان ما فریب فرهنگ غرب را نخورند و در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان موفق شویم، باید فرهنگ خود را به درستی به آنان بیاموزیم، جوانان ایران باید بدانند که وقتی غرب در توحش به سر میبرد و قهرمانان آنان، جنگجویانشان بودند، ایران به شعرا، نقاشان و معماران خود به عنوانان قهرمان، افتخار میکردند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران با تأکید بر لزوم شناسایی آثار تاریخی به مردم کشور گفت: وجود تهران با عظمت در کنار شهرستانی مانند ورامین تهدیدی است که ممکن است این منطقه در سایه تهران، دیده نشود ولی فرصتی است که باید از آن برای جذب گردشگران تهرانی و معرفی آثار مهم تاریخی منطقه به مردم پایتخت استفاده کرد.
وی گفت: اعضای کمیسیون ملی یونسکو تلاش دارند تا بر اساس وظیفه ذانی خود، فرهنگ و تمدن ایران اسلامی را از پنجره یونسکو به جهانیان معرفی کنند.
ایوبی گفت: اگر با زبان هنر و فرهنگ با جهان به سخن بنشینیم، جهانیان سراپا حرف ما را خواهند شنید.
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۰
تهران- ایرنا- دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران گفت: برای آن که جوانان ایران در هاضمه فرهنگ غرب هضم نشوند و در مقابله با تهاجم فرهنگی غرب به موفقیت دست یابیم، لازم است تا فرهنگ کشور به جوانان آموخته شود.