کرمان - ایرنا - با گرم شدن هوا و تمایل مردم به حضور در مناطق طبیعی و خوش آب و هوا،گاها با غفلت و کاهلی کام خود را برای ساعاتی شیرین می کنند اما آنچه که از آنان به یادگار می ماند آتشی افروخته، دودی بر گلوی طبیعت رفته و خاکستری به جا مانده است.

بارش های بهاری امسال دامن طبیعت را نوازش کرد و پروردگار دیگر بار رخسار زمینش را بهشت گونه زینت بخشید و دل هر بیننده ای را خیره و محو تماشایش ساخت، ولی شیوع ویروس کرونا در ابتدای بهار رخصت به دل طبیعت زدن را به مردم و گردشگران نداد و زمین فرصتی دوباره برای نفس کشیدن پیدا کرد.

اما رفته رفته و با گذشت زمان و با کمتر اهمیت دادن به ویروس کرونا، گردشگرانی که برای دل خوشی چند ساعته و گذراندن اوقات فراغت خود دامن طبیعت را برگزیدند، گاهی با سهل انگاری و برافروختن آتش بر جان مراتع و علفزارها، نقاشی سرسبز و دلربای طبیعت را به دشتی از دود و خاکستر بدل می کنند و روح دوستداران طبیعت را می خراشند و مسئولان و مولیان امر را به زحمت می اندازند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شهربابک در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: امسال قریب به ۲۰ فقره آتش سوزی در مراتع شهربابک رخ داده است.

محمد مومنی با بیان اینکه در این آتش سوزی ها بیش از ۳۰ هکتار از مراتع و مناطق حفاظت شده شهربابک طعمه حریق گردیده است، اظهار داشت: دلیل ۹۸ درصد از این آتش سوزی ها عامل انسانی و سهل انگاری گردشگران و عشایر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بارندگی های خوب امسال باعث رشد و گسترش پوشش گیاهی بوده است، افزود: گونه های گون، درمنه، ارژن و بادام کوهی بیشترین گیاهان در آتش سوخته هستند.

مومنی تأکید کرد: مردم در طبیعت آتش درست نکنند و در صورت ایجاد آتش تا شعاع دو متری هیچ گونه گیاهی نزدیک آن نباشد و بعد از ترک محل از خاموش شدن آتش اطمینان حاصل کنند.

وی بیان داشت: از کشاورزان درخواست داریم علوفه های خشک اراضی خود را ریشه کن کنند زیرا در گسترش آتش بسیار تآثیرگذار است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شهربابک تصریح کرد: بیشترین آتش سوزی مراتع در روستاهای اطراف خبر، جوزم، دهج و پاقلعه رخ داده است.

شهربابک در ۲۴۰ کیلومتری کرمان واقع است.