هادی حیدرنیا روز سهشنبه در جمع خبرنگاران افزود: مشکلات و محدودیتهای زیادی در روند تامین آب مناطق برای ساکنان شهری و روستایی گناباد وجود دارد و این در حالی است که با پیک شدید مصرف نیز مواجهیم.
وی گناباد را مواجه با تنش و بحران در تامین آب شرب توصیف و بیان کرد: پیک مصرف آب در این شهرستان ۳۳۰ لیتر در پانیه و حجم بالایی است.
رییس اداره امور آب و فاضلاب گناباد ادامه داد: این شهرستان بعد از مشهد طولانیترین خطوط انتقال آب را در خراسان رضوی دارد و به دلیل فرسودگی و بعد مسافت رخدادهای نیازمند مرمت و تعمیر در این مسیر لوله در طول سال زیاد بوده و هزینه تمام شده انتقال آب را بالا برده است.
وی ۱۳ کیلومتر از خطوط انتقال آب گناباد را فرسوده و نیازمند تعمیر اعلام و بیان کرد: علاوه بر مشکلات و محدودیتهای تامین آب، میزان مصرف این ماده حیاتی نیز در این شهرستان طی سالجاری با توجه به افزایش دمای هوا و شیوع بیماری ویروسی همهگیر کرونا به میزان ۳۰ درصد بیشتر از پارسال شده است.
حیدرنیا گفت: مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی آب گناباد به عنوان یکی از طرحهای مهم در این بخش با ۹۰ درصد پیشرفت در حال اجرا است و امسال به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: طرح توسعه جایگاههای برداشت آب گناباد نیز به میزان ۱۷ کیلومتر در دو مرحله طی پارسال اجرا شد.
رییس اداره امور آب و فاضلاب گناباد ادامه داد: ۱۵ جایگاه برداشت آب تاکنون در گناباد ساخته و ۱۰ جایگاه هم با کمک شهروندان نیکوکار بازسازی و زیباسازی شدهاند. پنج جایگاه برداشت آب هم در دست ساخت است.
وی همچنین بر لزوم افزایش توجه مردم نسبتب به صرفهجویی بهینه در مصرف آب تاکید کرد.
۴۶ هزار مشترک در مناطق شهری و روستایی گناباد تحت پوشش خدمات اداره آب و فاضلاب قرار دارند. آب مورد نیاز آنان از ۶۳ حلقه چاه، ۱۳ دهنه چشمه و هشت رشته قنات تامین میشود.
مرکز شهرستان ۸۱ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۷۸ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
این شهرستان دارای دو بخش "مرکزی و کاخک" سه شهر شامل "گناباد، بیدخت و کاخک" و ۱۰۶ روستا است. ۳۴ هزار نفر از جمعیت گناباد ساکن روستاها هستند.