بیرجند - ایرنا - رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان جنوبی گفت: مراکز خدمات غیردولتی کشاورزی با بهره‌گیری از توان دانش‌آموختگان و کارشناسان کشاورزی در شهرستان‌ها و دستکم ۵۱ دهستان‌ استان راه‌اندازی می‌شود.

محمد مودی روز سه‌شنبه در نشست خبری به مناسبت سوم تیر سالگرد تاسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی افزود: تغییر فرایند کشاورزی سنتی با استفاده از روش‌های نوین با تاکید بر افزایش عملکرد در واحد سطح و همچنین ایجاد فرصت‌های شغلی جدید برای دانش‌آموختگان بخش کشاورزی با تشکیل این مراکز در استان میسر می‌شود.

وی بیان کرد: سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان یک راهبرد اصلی این مهم را مدنظر قرار داده است تا از این طریق دانش‌آموختگان بخش کشاورزی که به دلایل متعدد نمی‌توانند از تخصص خود استفاده کنند با فراگیری آموزش‌های لازم وارد بازار کار شوند و به افزایش تولیدات کشاورزی نیز کمک کنند.

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی اظهار داشت: ابتدا ۱۱ مرکز خدمات غیردولتی کشاورزی در هر شهرستان یک مرکز راه‌اندازی شده اما ایجاد مرکز در دهستان‌ها مورد تاکید سازمان است.

وی گفت: یکی از سیاست‌های سازمان ایجاد این مراکز در دل دهستان‌ها و روستاها و جوار مزارع و باغات است تا کشاورزان به راحتی بتوانند با مراکز ارتباط برقرار کنند و از خدمات مشاوره‌ای بهره‌مند شوند.

مودی با بیان اینکه چهار مرکز خدمات غیردولتی کشاورزی در دست راه‌اندازی است تصریح کرد: آن دسته از دانش‌آموختگان کشاورزی که تمایل به راه‌اندازی مرکز دارند باید حتما بومی منطقه و به نوعی کشاورز زاده باشند.

وی گفت: این مراکز با دارابودن نیروی فنی و متخصص در بخش‌های کشاورزی، منابع طبیعی، گیاهان دارویی، مکانیزاسیون، شیلات، دامپروری، آزمایشگاه، بازرگانی، فضای سبز، عرضه نهاده‌های کشاورزی و سایر قابلیت‌ها قادر به ارائه خدمات فنی مهندسی هستند.

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: در این مراکز مهندسان کشاورزی هیچ سودی از درآمد کشاورز یا بهره‌بردار نمی‌برند اما در صورت افزایش عملکرد و مازاد تولید با توافق کشاورز می‌توانند سهم داشته باشند.

وی از پیگیری صندوق حمایت از فارغ التحصیلان بخش کشاورزی در استان خبر داد و افزود: امید است با تشکیل این صندوق بتوان زمینه تامین تسهیلات برای فارغ التحصیلان و حضور آنها در بازار کار را فراهم کنیم.

مودی تاکید کرد: در سالی که توسط مقام معظم رهبری به نام جهش تولید نامگذاری شده است این شعار جز با ورود افراد متخصص به حوزه تولید محقق نمی‌شود.

وی گفت: در مرحله نخست زبده‌ترین کارشناسان بخش کشاورزی استان را شناسایی کرده‌ایم چون می‌خواهیم به تولید کشاورزان کمک کنیم.

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی تصریح کرد: هدف‌گذاری استان در ایجاد مراکز خدمات غیردولتی کشاورزی حداقل در ۵۱ دهستان است که لازمه آن وجود دانش‌آموخته بومی منطقه و کارشناس کشاورزی است.

وی به صدور موافقت‌نامه اصولی و پروانه تاسیس در استان اشاره کرد و افزود: تاکنون ۳۷۹ فقره پروانه تاسیس گلخانه در خراسان جنوبی صادر شده و یکی از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی با توجه به شرایط اقلیمی و کمبود منابع آبی، توسعه کشت‌های گلخانه ای است که در قالب طرح نهضت گلخانه‌ای تاکنون هفت مجتمع گلخانه در استان مجوز دریافت کرده است.

مودی تصریح کرد: در طرح نهضت گلخانه‌ای دانش‌آموختگان می‌توانند یا به عنوان سرمایه‌گذار وارد این حرفه شوند یا در سازمان نظام مهندسی به عنوان ناظر ورود کنند.

وی گفت: در حال حاضر از ۲ هزار و ۸۰۰ دانش‌آموخته بخش کشاورزی عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در خراسان جنوبی یک هزار و ۳۰۰ نفر آنها در سامانه سانکا (ثبت اطلاعات رتبه‌بندی در سامانه ارجاع کار) ثبت‌نام کرده‌اند.

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی افزود: در حوزه فنی و پژوهشی تاکنون ۱۱ مرکز در استان احداث شده و در زمینه آموزش‌های مجازی، اپلیکیشن تی وی رویش راه‌اندازی شده است که دوره‌های آموزشی به صورت آنلاین، آرشیوی، کتاب و جزوه به زودی به علاقمندان ارائه خواهد شد تا توان علمی بهره‌بردار و اعضای سازمان ارتقا یابد.

وی گفت: همچنین شرکت سرمایه‌گذاری رویش با سهامداری اعضای سازمان نظام مهندسی به منظور ایجاد اشتغال برای دانش‌آموختگان بخش کشاورزی استان تاسیس شده است.

مودی افزود: این شرکت در زمینه استفاده از پساب فاضلاب بیرجند در زمینی به مساحت ۴۰۰ هکتار سرمایه‌گذاری خواهد کرد و ۲۰۰ هکتار از این اراضی برای توسعه نوغانداری و ۲۰۰ هکتار برای ایجاد گلخانه در هشت کیلومتری تصفیه خانه فاضلاب برنامه‌ریزی شده است.

وی گفت: همچنین در قالب تفاهم‌نامه‌ای که بین استانداری خراسان جنوبی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای استان منعقد شد ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار ابلاغ خواهد شد که پیگیر هستیم در اعتبارات امسال دیده شود و بتوان اقدامات اجرایی را آغاز کرد.