تهران- ایرنا- نماینده مردم سبزوار، جو. ین، جغتای، خوشاب و داورزن در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تصویب سه لایحه شفافیت، ‌تعارضات منافع و حمایت از افشاگران فساد در همین ماه های نخست مجلس یازدهم، گفت: بار مالیات باید از دوش تولید به سرمایه‌های راکد منتقل شود.

«علی اصغر عنابستانی» روز سه شنبه در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود گفت: سه ماه از سال جهش تولید می‌گذرد اما حال تولید در حوزه کشاورزی  و صنعت اصلا خوب نیست. شرایط نامتعادل و بی‌ثبات اقتصادی کشور امکان هرگونه برنامه‌ریزی را از صاحبان تولید گرفته‌است.

وی ادامه داد: امروز دلار 5 هزار تومانی به مرز 20 هزار تومان رسیده است، مرهمی برای زخم‌های مردم باشید. امیدواریم شرایط امروز کشور و قطعنامه شورای حکام و آژانس دست کم این حسن را داشته باشد به توان و ظرفیت‌های داخلی اعتماد کنیم و به این توان بالا برگردیم. دولت به ریل خدمت به مردم برگردد.

نماینده مردم سبزوار، جوین، جغتای، ‌خوشاب و داورزن در مجلس یازدهم شورای اسلامی با بیان اینکه یکسال دیگر تا پایان دولت دوازدهم فرصت باقی است، گفت: در مجلس حاضریم برای خدمت به مردم با تمام وجود به دولت کمک کنیم و درصورت ادامه بی توجهی به مشکلات جاری مردم، اقدام مستحکمی انجام خواهیم داد.

عنابستانی با اشاره به مشکلات مردم روستاها و شهرها گفت: در روستاها کشاورز و دامدار از تامین نشدن نهاده‌های دامی، کود، سم، کنترل نشدن بازار، گرفتار شدن در شبکه دلالی و حتی نداشتن آب نوشیدنی می‌نالند و در شهرها، کارگر و کارمند خرید خدمتی، شرکتی، حق‌التدریسی، آموزشیار، سرباز معلم، بازنشسته و ایثارگر همه از تبعیض در پرداخت‌ها و اجرا نشدن قوانین ناراضی‌اند. به صنایع سر می‌زنیم واحدهای صنایع از واردات بی رویه کالاهای مشابه یا عدم اجازه واردات مواد اولیه یا تامین نشدن سرمایه در گردش گلایه دارند.

وی با انتقاد از کاهش یافتن قدرت خرید مردم و پرنوسان بودن قیمت ها، گفت: قیمت‌ها پرنوسان و با شیب تند در حال صعود، و مسکن لجام گسیخته و غیرقابل دسترس، و بازار بی ثبات و سرگردان است. مجلس باید درست شود تا مشکلات حل شود. مردم به ما دل بستند و امید دارند پس باید کار را از خود شروع کنیم.

فرایندهای حاکم بر انتخابات مختلف درون مجلس بی تاثیر از زد و بندها باشد

عنابستانی اظهارکرد: با تجربه 10 دوره قانونگذاری وقت آن رسیده است در مجلس تحول عظیم ایجاد شود. فرآیندهای حاکم بر انتخابات مختلف درون مجلس باید طوری اصلاح شود که زد و بندهای و لابی های پنهان و آشکار داخل و خارج تاثیری بر ان نداشته باشد. قول دادیم نظام ریاستی مجلس تغییر کند و باید به فوریتی به عهد خود عمل کنیم. ساختار قانون‌گذاری از جلسات متعدد، کشدار و کم بازده صحن به جلسات کارشناسی و تخصص‌گرایانه کمیسیون‌ها منتقل شود. مجلس باید بداند اولویت‌های اصلی کشور ار به درستی احصا کند و وقت خود را صرفا به آنها اختصاص دهد که هیچ اولویتی بالاتر از قطع اژدهای هفت سر فساد نیست.

قوانین حذف تعارضات منافع، ‌ حمایت از افشاگران فساد و شفافیت هرچه زودتر تصویب شود

وی ادامه داد: مقابله با فساد با شفافیت در هر سه قوه به ویژه قوه مجریه امکان پذیر است. همه حساب‌ها مبادلات و طرح ها و شرکت‌های دولتی و عمومی و حساب‌های بانکی و تجاری و غیره باید برای مردم شفاف شود. هیچ رانت اطلاعاتی که منجر به فساد می شود نباید باقی بماند. قانون جامع حذف تعارضات منافع، قانون حمایت از افشاگران فساد، به همراه قانون جامع شفافیت در همین روزهای اولیه مجلس باید به سرانجام برسد. همراه حذف فساد باید به فکر درمان ساختارهای اقتصاد بیمار کشور باشیم، بار مالیات باید از دوش تولید و سرمایه‌های مولد به دوش سرمایه‌های راکد و واسطه‌ای منتقل شود.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه مالیات را باید از عواید سرمایه، مسکن، خانه های خالی، زمین و معادن رها شده و خانه ها و ماشین لوکس گرفت، اظهارکرد: اگر قرار است جهش تولید اتفاق بیفتد باید به تولیدکننده یارانه بدهیم نه اینکه از او مالیات هنگفت بگیریم. نه تنها نظام صدور مجوزهای کسب وکار باید اصلاح شود بلکه باید به سمت حذف کامل مجوزهای کسب و کار برویم. نظارت دولت باید پسینی باشد نه پیشینی. ساختار  پولی مالی و گمرکی باید به فوریتی دگرگون شود. قانون مدیریت خدمات کشوری برای رفع کامل پرداختی به کارکنان و بازنشست‌گان و کارمحور کردن پرداخت ها به جای وقت محوری اصلاح فوری شود.

مجلس باید از کارخانه تولید قانون به ساختار قدرتمند نظارتی تبدیل شود

وی خاطرنشان کرد: در سیر تحول مجلس شورای اسلامی، مجلس مردم باید از کارخانه تولید قانون به ساختار قدرتمند نظارتی تبدیل شود و کسی نباید جرات کند قانون و مصوبات مجلس را به هر بهانه‌ای اجرا نکند.   قوانین فاخر مانند قانون بهبود و مستمر فضای کسب و کار، قانون بهره وری محصولات کشاورزی، قانون رقابت، قانون تسهیل ازدواج جوانان چرا اجرا نمی‌شود. اگر مجلس ناظر قدرتمندی باشد یک وزیر نمی‌تواند 6 سال وزیر راه و شهرسازی باشد اما نه راه بسازد و نه مسکن و به این عمل خود افتخار کند، نتیجه‌اش هم این می‌شود که امروز وضعیت مسکن مردم در بدترین شرایط ممکن است.

عنابستانی با برشمار مشکلات حوزه انتخابیه خود گفت: حتی یک کیلومتر راه سالم در 6 شهر حوزه انتخابیه نداریم. در غرب خراسان مشکل فراوانی داریم که شاه بیت آن راه است و کار که بدون سرمایه گذاری شغلی ایجاد نمی‌شود و بدون زیرساخت سرمایه جذب نمی‌شود. سبزوار می تواند به قطب کشاورزی در شرق کشور تبدیل شود.