پکن- ایرنا- رئیس موسسه مطالعات چین و استاد دانشگاه فرهنگ و زبان پکن با اشاره به اهمیت تاریخ و تمدن ایران و چین در جهان تصریح کرد: ایران و چین نقش بسزایی در تعالی تمدن بشری ایفا کرده اند.

به گزارش ایرنا پروفسور «هوانگ زوویو» روز سه شنبه در میزگرد مجازی روابط فرهنگی ایران و چین که به صورت وبینار برگزار شد با بیان اینکه دو کشور ایران و چین در دو هزار سال پیش به بالاترین درجه تمدن رسیده بودند گفت: از نظر جغرافیایی هم که نگاه کنیم پهنای دو کشور به طور جداگانه شرق آسیا و مرکز آسیا را درنوردیده بود که نشان می دهد برای گسترش تمدن بشری نقش بسزایی ایفا کرده اند.

وی با بیان اینکه پژوهش های تاریخی نشان می دهد تبادلات و تماس های بین دو کشور از قدمت طولانی برخوردار است اظهار کرد: در روابط بین کشورها، به جز اقتصاد و تکنولوژی، روابط انسانی و آکادمیک نیز یک سرمایه مادی و معنوی محسوب می شود.

او با اشاره به پژوش های چینی شناسی در ایران و ایران شناسی در چین اظهار امیدواری کرد پژوهش های چین شناسی در ایران، هم چنان با قوت ادامه پیدا کند و در شناخت بهتر دو کشور از همدیگر و روابط دوستانه آنها نقش موثری ایفا کند.

استاد هوانگ تصریح کرد: اگرچه چین و ایران از نظر فرهنگی متفاوت هستند اما نکته جالب این است که ما خیلی راحت می توانیم همدیگر را درک کنیم و باهم ارتباط برقرار کنیم دلیلش این است که ما در اعماق قلبمان احساس نزدیکی به هم می کنیم که از طریق منطق و علم نمی توان این حس را توضیح داد.

وی در بخش دیگری از سخنانش در مورد چالش های ناشی از کرونا در جهان یاداوری کرد این ویروس برای ارتباطات بین المللی دردسرهای زیادی ایجاد کرده است و شکل سابق وضعیت بین المللی را به هم زده است اگر چه بسیاری از محققان برای دنیای پس از کرونا حدس و پیش بینی هایی دارند اما حداقل تا کنون همچنان عوامل غیر قابل پیش بینی زیادی وجود دارد و در اینکه دنیا به چه سمت و سولی حرکت خواهد کرد، هنوز عدم قطعیت بسیاری وجود دارد اما ما باید فعالانه برنامه های خود را به پیش بریم.

استاد دانشگاه فرهنگ و زبان پکن در ادامه از ایرانیانی که در جریان شیوع این ویروس در چین، پشتیبان ملت چین بودند صمیمانه قدردانی کرد و گفت: فیلمی که در ژانویه امسال از برج آزادی تهران منتشر شد و بر روی آن شعاری با مضمون «قوت قلب به چین» نمایش داده می شد، همه ما را بسیار تحت تاثیر قرار داد.

وی افزود: پیام های محبت آمیز و ادیبانه ای که سفیر ایران در چین به زبان چینی برای مردم چین فرستادند را هم همه دیدند و در شبکه های اجتماعی به عنوان جمله های طلایی از آن یاد کردند.

پروفسور هوانگ افزود: در این روزها به دوستان ایرانی مان فکر می کنیم می دانیم که ایران هنوز در وضعیت مساعدی از نظر شیوع ویروس قرار ندارد و من می خواهم از این فرصت برای همدردی با همه ایرانیان استفاده کنم امیدوارم که مردم ایران بتوانند به خوبی بر این ویروس غلبه کنند و هر چه زودتر به دنیای سلامت و بدون ویروس بازگردیم.

میزگرد مجازی «روابط فرهنگی چین و ایران بعد از کرونا» امروز سه شنبه با حضور اساتید و پژوهشگران ایرانی و چینی و با همت و همکاری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فرهنگ و زبان پکن و مرکز مطالعات فرهنگی روابط راهبردی برگزار شد.

در این همایش که با حضور و سخنرانی «عباسعلی وفایی» رایزن فرهنگی ایران در چین، «هوانگ زو ویو» رئیس موسسه مطالعات چین و رییس کرسی مطالعات چینی دانشگاه فرهنگ و زبان پکن، «غلامعلی چگینی زاده» رییس مرکز چین شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، «محسن شریعتی نیا» عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، «حامد وفایی» استاد دانشگاه تهران و «شی گوانگ» رییس بخش زبان های غرب آسیا دانشگاه پکن برگزار شد روابط فرهنگی ایران و چین مورد بررسی قرار گرفت.