محمود قنبری نیمروز سه شنبه، در نشست کارگروه تنظیم بازار استان اظهار داشت: در چند روز گذشته، شاهد افزایش قمیت مرغ هستیم به طوری که قیمت این محصول به بیش از نرخ مصوب رسیده است.
وی با اشاره به اینکه قیمت گوشت مرغ کشتار روز در بازار بجنورد با روند افزایشی، امروز به ۱۷۲ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم رسیده است افزود: قیمت گوشت مرغ، تابع عرضه و تقاضا است و در شرایطی که کاهش تولید و افزایش تقاضا سبب افزایش قیمت ها می شود، وظیفه شرکت پشتیبانی امور دام ورود به موضوع است و در این زمینه، مرغ منجمد، برای تنظیم بازار، توزیع می شود.
قنبری اظهار داشت: در شرایطی که تولید افزایش یافته و تقاضا کم است، شرکت پشتیبانی امور دام باید وارد عرصه شده و با خرید و ذخیره سازی گوشت مرغ، از متضرر شدن مرغداران جلوگیری کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی گفت: اکنون قیمت گوشت مرغ به میزان بسیار زیادی افزایش یافته است، در این زمینه، باید قیمت خرید مرغ زنده از مرغدار آنالیز و بررسی شود.
وی افزود: اکنون در شرایط تحریم هستیم و البته شیوع کرونا و تاثیر آن بر وضعیت اقتصاد، سبب مضاعف شدن مشکلات برای مردم شده است، در این شرایط از تولیدکنندگان از جمله مرغداران انتظار می رود تا همراهی کنند تا مردم با مشکل گرانی ها، گریبان گیر نشوند.
قنبری تصریح کرد: اکنون، قیمت مرغ در خراسان شمالی، نسبت به سایر استان ها، افزایش بیشتری دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی خاطرنشان کرد: قیمت مصوب گوشت مرغ کشتار روز به ازای هر کیلوگرم، ۱۲۹ هزار ریال است اما قیمت این محصول امروز به ۱۷۲ هزار ریال رسیده است.
در این نشست، برخی تولیدکنندگان از نبود حمایت های دولت در ماه های گذشته انتقاد کردند و گفتند: مرغداران در حدود یک سال گذشته، مرغ تولیدی در سالن ها را پایین تر از نرخ مصوب عرضه کرده اند و قیمت گوشت مرغ کشتار روز هم در قریب به اتفاق روزهای یک سال گذشته، پایین تر از قیمت مصوب، یعنی کمتر از ۱۲۹ هزار ریال بوده است.
آنها گفتند: در این مدت مرغداران به شدت متضرر شده اند اما مسوولان به سراغ مرغدار نیامده و از آنان حمایتی نداشتند، اما افزایش قیمت در چند روز اخیر را برنتابیده اند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی هم در این نشست، با اشاره به اینکه افزایش قیمت گوشت مرغ در این مقطع از سال قابل پیش بینی بود گفت: در اواخر سال گذشته و با شیوع کرونا، قیمت مرغ به شدت کاهش یافت و مرغداران متضرر شدند، مرغداران مرغ زنده را با قیمت پایین تر از قیمت مصوب، عرضه کردند.
عبدالله یوسفی اظهار داشت: در شرایطی که تولید زیاد است و قیمت ها کاهش می یابد، تولیدکننده باید مورد حمایت قرار گیرد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی هم در این نشست با بیان اینکه برای کنترل بازار گوشت مرغ و جلوگیری از افزایش قیمت این محصول، خروج مرغ زنده از استان ممنوع شده است گفت: این تصمیم با موافقت اعضای ستاد تنظیم بازار گرفته شده است.
رضا فیروزه اظهار داشت: ممنوعیت خروج مرغ زنده از استان تا متعادل شدن قیمت گوشت مرغ، ادامه دارد.
سالانه حدود ۲۲ هزار تن گوشت مرغ در خراسان شمالی مصرف می شود که حدود ۶ هزار تن از این میزان از سایر استان ها تامین می شود.