به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، پژوهشکده آب، انرژی و محیط زیست امروز سهشنبه با حضور محمود فتوحی رییس دانشگاه صنعتی شریف افتتاح شد. ساختمان این پژوهشکده در محل پارک و علم و فناوری دانشگاه شریف واقع شده است.
ایوب ترکیان رییس انستیتو آب و انرژی در این خصوص در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا گفت: ساختمان جدید از نظر امنیت و کیفیت مطابق با استانداردهای جهانی ارتقاء یافت تا آزمایشگاههای دانشگاه به این ساختمان منتقل شوند و تعداد بیشتری از دانشجویان از آزمایشگاهها استفاده کنند.
وی افزود: بیشتر تجهیزات آزمایشگاهها تولید داخلی است؛ البته بعضی از تجهیزات به دلیل تحریمهایی که وجود دارد به روز نیستند، ولی از استانداردهای لازم بر اساس تولید داخل برای انجام آزمایش برخوردارند.
رییس انستیتو آب و انرژی با تاکید بر اینکه در ساختمان جدید تعداد بیشتری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی میتوانند از آزمایشگاه استفاده کنند، تصریح کرد: محیط آزمایشگاه یکی از الزامات مهم در استانداردسازی است و در ساختمان جدید تفکیک فضا صورت گرفته تا هر فرد بتواند با توجه به تخصص خود در محیطی استاندارد فعالیت کند.
ترکیان ادامه داد: در ظرفیت قبلی کمتر از ۵ نفر میتوانستند از آزمایشگاه استفاده کنند ولی در ساختمان جدید ۱۵ تا ۲۰ نفر همزمان امکان فعالیت دارند.
وی درخصوص اینکه با توجه به شیوع ویروس کرونا آیا شرایط استفاده از آزمایشگاهها فراهم است یا خیر؟ گفت: طبق پروتکلهای بهداشتی و با توجه به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، آزمایشگاهها بیشتر برای دوره دکتری و پسادکتری و طبق خدماتی که بخش صنعت میدهد، فعال هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه کرونا وقفهای ۲ ماه در فعالیتهای پژوهشی و تحقیقی این دانشگاه ایجاد کرد، توضیح داد: با توجه به شیوع کرونا وقفه حدود ۲ ماه برای خدمات به صنایع از طرف دانشگاه پیش آمد که امروز با افتتاح این مرکز، مشکل خدمات دهی به بخش صنعت بر طرف شد.
ترکیان خاطرنشان کرد: طرح ساماندهی پژوهش در دانشگاه در حال انجام است تا بعضی از آزمایشگاهها به روز شده و به پژوهشکده آب، انرژی و محیط زیست که امروز افتتاح شد، منتقل شوند.
به گزارش ایرنا، این آزمایشگاهها دارای گواهی از سازمان حفاظت محیطزیست بوده و منطبق بر ایزو ۱۷۰۲۵ سازمان ملی استاندارد فعالیت میکنند.
بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، در آینده این آزمایشگاهها به عنوان آزمایشگاه مرجع، برطرف کننده نیازهای کشور خواهند بود.
همچنین ظرفیتهای کارگاه نمونهسازی و دیگر کارگاههای دانشگاه نیز در همافزایی با این آزمایشگاهها، امکان گسترش فعالیتهای دانشبنیان و بومیسازی فناوریهای مورد نیاز کشور را در زنجیره دانش تا ارزش تقویت خواهند کرد.