به گزارش اسکای نیوز، «یوسف بن علوی» سهشنبه شب در گفت وگو با شبکه خبری اسکای نیوز عربی افزود: تلاشهای عربی برای نزدیک کردن دیدگاهها میان طرفهای درگیر در لیبی انجام شده است.
وی بیان کرد: همه کشورهای عربی نظرات خود را اعلام کردند اما میخواهم تأکید کنم؛ همه آنها بر حل سیاسی به عنوان تنها راه حل بحران لیبی اتفاق نظر دارند؛ چرا که این راهحل برای همه بهتر است.
بن علوی ادامه داد: بنابر این برای ساز وکاری تلاش خواهیم کرد که منجر به یک راهحل سیاسی شود و مورد قبول همه طرفهای لیبی و بینالمللی قرار بگیرد.
وی تأکید کرد: برای دستیابی به یک توافق، همه طرفهای لیبی مهم هستند و ما از اهمیت مواضع هیچ یک از طرفها نمیکاهیم.
وزیرخارجه عمان افزود: باید به توافق لیبی- لیبی برای رسیدن به یک راهحل، استناد کرد و از این نقطه است که مرحله دیگر مربوط به قانون اساسی، دولت و انتخابات میشود.
بن علوی اظهار کرد: کشورهای عربی در تلاشند تا شبهنظامیان مسلح را از اراضی لیبی خارج کنند.
لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با هدف برکناری معمر قذافی حاکم وقت این کشور، با تنشهای سیاسی و درگیریهای نظامی بسیار گستردهای روبهرو بوده است.
این کشور در نهایت به ۲ بخش شرقی و غربی تقسیم شد. در بخش غربی با مرکزیت طرابلس دولتی موسوم به دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» بر سر کار آمده که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد و برخی کشورها از جمله ترکیه، قطر و ایتالیاست و در بخش شرقی و جنوب نیز خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش بر امور مسلط شده است که از سوی کشورهایی مانند عربستان، روسیه، فرانسه، مصر، امارات متحده عربی، یونان و قبرس حمایت میشود.