علیرضا ضیا روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ۸۰۰ هکتار سطح ابلاغی از وزارتخانه در راستای درآمد زایی، اشتغال زایی و تامین نیاز کارخانه قند ارومیه بوده و بقیه آزادکار است.
وی اضافه کرد: ۶ هکتار از چغندر کشت شده در این شهرستان به روش نشایی بوده و پیشبینی میشود در سال جاری ۶ هزار تن چغندر در این شهرستان تولید شود.
مسوول زراعت جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه از افزایش بیش از ۵۰ درصدی قیمت تضمینی خرید چغندر از کشاورزان طی سال زراعی جاری خبر داد و اضافه کرد: با تصویب دولت، امسال چغندرقند از چغندرکاران با نرخ تضمینی کیلویی ۶۵۲ تومان با عیار ۱۶ درصد با احتساب کمک هزینه حمل و نقل خریداری خواهد شد که نسبت به رقم ۴۲۳ تومان پارسال نزدیک به ۵۳ درصد افزایش دارد.
وی به مزایای کشت نشایی این محصول از جمله کاهش مصرف آب آبیاری، سموم نباتی، علف کش های شیمیایی و هزینه های تولید اشاره کرد و گفت: توسعه کشت های نشایی یکی از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی استان است و کشت نشایی چغندرقند در حوزه مرکز باراندوزچای و نازلوچای صورت می گیرد که نقش مهمی در کاهش مصرف اب دارد.
ضیا اظهار کرد: خزانه نشاء چغندرقند شهرستان ارومیه در سطح هفت هکتار است که جوابگوی کشت ۳۰ هکتار مزرعه چغندرقند است و علاوه بر تامین نشای این شهرستان نیاز نشایی چندین شهرستان دیگر را میتواند فراهم کند.
وی بیان کرد: متوسط عملکرد مزارع چغندرقند در هر هکتار به طور میانگین ۶۵ تن است.
چغندرقند یکی از محصولات کشاورزی پرآببر است که کشت آن در حوضه آبریز دریاچه ارومیه خسارتهای بالایی به منابع آبی وارد میکند.
این گیاه در بیشتر نقاط دنیا در فصل پاییز کشت میشود تا بیشترین حجم آب مورد نیاز خود را از بارانهای پاییزی تامین کند و بخش کمی از آن با آبیاری کشاورزان تامین شود.
با این حال وقتی کشت این گیاه در اوایل دهه ۱۳۷۰ به آذربایجانغربی راه پیدا کرد، کشاورزان مجبور شدند آن را در بهار بکارند تا محصول آنان از سرمای شدید زمستان در امان بماند.
آذربایجانغربی ۲۳۵ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی و ۸۰۰ تا یک میلیون هکتار زمین کشاورزی دارد.