بجنورد- ایرنا- مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی در راستای آسان‌سازی در امور مراجعه، کاهش اطاله دادرسی و هزینه‌های مردم و مبارزه با بیماری کرونا خواستار فعالیت مجازی و الکترونیکی کلانتری‌ها شد.

دکتر حسن محمدزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران استان اظهار داشت: تمامی فعالیت‌های اداره‌های پزشکی قانونی شهرستان های استان الکترونیکی است و با دادسراها و دادگاه ها و تمامی دستگاه هایی که با آنان در ارتباط هستیم ارائه خدمات هم به این شیوه است.

وی با بیان اینکه زیر ساخت های مکاتبات و اقدامات مجازی در استان فراهم است افزود: اما در بدنه نیروی انتظامی در این خصوص استقبال کم رنگ است.

محمدزاده با بیان اینکه با ارائه خدمات الکترونیکی، جعل در مکاتبه ها به صفر می رسد اظهار داشت: صرفه جویی در وقت، آسان سازی روند ارائه خدمات از دیگر مزایای الکترونیکی شدن خدمات است اما کلانتری ها تاکنون ارتباط زیادی با این روش برقرار نکرده اند.

مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش به انعقاد تفاهم نامه برای ساخت ساختمان مورد نیاز این اداره کل اشاره کرد و گفت: در این تفاهم نامه اختصاص ۱۱۰ میلیارد ریال برای ساخت و ساز ساختمان های مورد نیاز پزشکی قانونی و همچنین تجهیز آن در طی سه سال منعقد شد که بر اساس آن مواد مصرفی آزمایشگاه های استان در سال جاری تامین شد.

محمد زاده در خصوص راه اندازی بانک ژنتیک ایرانیان نیز گفت: در این طرح تمامی شهروندان داری کارت ژنتیکی خواهند شد و پروفایل ژنتیک آنان در بانک ژنتیک بایگانی خواهد شد که در هنگام رسیدگی به پرونده های حوادث مشکل احراز هویت افراد نخواهیم داشت.

وی افزود: به علت اینکه اجرای این طرح هزینه زیادی در بر دارد در مرحله اول از زندانیان جرایم خشن و همچنین کارکنان سازمان های پر خطر از جمله هوایپمایی و آتش نشانی این بانک تهیه می شود.

وی اظهار داشت: تاکنون پروفایل ژنتکی ۷۰۰ زندانی این استان در ۸۹ جرم اصلی نمونه برداری شده است و قرار داد نمونه گیری ۳۴۰ نفر نیز بسته شد اما به علت شیوع ویروس کرونا متوقف شد.

مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی گفت: دو ساختمان پزشکی قانونی در شهرستان های شیروان و جاجرم تاکنون ۶۵ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما به علت نبود اعتبار ساخت و ساز متوقف شده است.

محمدزاده با بیان اینکه برای تکمیل این دو پروژه ۱۵ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است افزود: این دو ساختمان پیشرفت قابل توجهی دارند که تکمیل آنان هم اکنون یک ضرورت است.

وی افزود: در سال ۹۸، ۲۸ هزار و ۵۲۷ مورد فعالیت در چهار حوزه معاینه، متوفیات، آزمایشگاه و کمیسیون ها انجام شده است که در مقایسه با سال ۹۷، ۶ درصد رشد دارد.

وی اظهار داشت:  در سال گذشته هفت هزار و ۲۶۵ مورد نزاع و درگیری در پزشکی قانونی استان به ثبت رسید که از مجموع این تعداد چهار هزار و ۹۱۴ مورد مرد و دو هزار و ۳۵۱ مورد زن بوده است. این میزان در مقایسه با سال ۹۷ نیز ۲.۳ درصد رشد یافته است.

وی اظهار داشت: بیشترین نزاع های رخ داده مربوط به شهرستان های اسفراین، شیروان، بجنورد، فاروج، آشخانه، گرمه، جاجرم و راز و جرگلان بوده است.

محمدزاده در خصوص همسر آزاری نیز گفت: در سال ۹۸، ۹۲۸ مورد همسر آزاری وجود داشته است که نسبت به سال ۹۷، ۱۱.۹ درصد رشد دارد، از مجموع همسر آزاری ۲۱ مورد مرد و ۹۰۷ مورد زن بوده اند.

وی با بیان اینکه کودک آزاری در سال ۹۸ در مقایسه با سال ۹۷، ۲۸.۶ درصد رشد داشته است افزود: رتبه استان در کودک آزاری دربین کشور ۱۸ است.

وی اظهار داشت: این استان در بین کشور در همسر آزادی رتبه ۱۲، خودکشی رتبه ۱۸، قتل ۱۴ و فوت بر اثر مواد مخدر رتبه ۲۲ را دارد.

وی افزود: خودکشی در سال ۹۸ در مقایسه با سال ۹۷، ۹.۳ درصد رشد داشته است.