قم – ایرنا – رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح قم، با بیان اینکه این سازمان هیچ پرونده معوقه‌ای دراستان ندارد، گفت: به جز برخی پرونده‌های خاص که نیاز به کار کارشناسی و تحقیقات مفصل دارد، میانگین رسیدگی به پرونده‌ها در دادسرای نظامی هفت روز و در دادگاه نظامی چهار روز است.

حسین صیدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، افزود:آمار ورودی های پرونده به سازمان قضایی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ در قم چهار درصد کاهش یافته که این موضوع ناشی از آموزش‌های گسترده در یگان‌های نظامی و انتظامی استان بوده‌است.

وی اظهار داشت: سال گذشته برای کارکنان رسمی و کادر نیروهای مسلح ۱۳ هزار و ۶۹۱ نفر ساعت و برای نیروهای وظیفه ۳ هزار و ۵۹۷ ساعت آموزش برگزار شده‌است.

وی گفت: سازمان قضایی نیروهای مسلح دراجرای اصل ۱۷۲ قانون اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی به عنوان تشکیلات و دادگاه تخصصی ایجاد شده‌ که وظیفه آن رسیدگی به جرایم و تخلفات کارکنان نیروهای  مسلح است.

صیدی اظهار داشت:‌رسیدگی به تخلفات وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان های وابسته، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج مستضعفان و سازمان های وابسته، نیروی انتظامی و سازمان های وابسته و ارتش جمهوری اسلامی و ستاد کل نیروهای مسلح و همچنین تخلفات کارکنان وزارت اطلاعات از جمله وظایف سازمان قضایی نیروهای مسلح می‌باشد.

وی اظهار داشت: به منظور حفظ اسرار نیروهای انتظامی و نظامی، سرعت و قاطعیت در بررسی پرونده‌های ناشی از تخلفات نیروهای مسلح و همچنین حمایت و صیانت از نیروهای مسلح از جمله اهداف شکل گیری سازمان قضایی نیروهای مسلح است.

وی اظهار داشت: پیشگیری از وقوع جرم و نظارت بر حفظ و رعایت حقوق شهروندی رسالت های مهم سازمان قضایی نیروهای مسلح است.

صیدی با بیان اینکه در حوزه پیشگیری از وقوع جرم اقدام های مهمی انجام شده است، گفت: تشکیل مستمر مجامع استانی پیشگری از وقوع جرم به منظور آسیب شناسی، بررسی علل و انگیزه های ارتکاب جرم در نیروهای مسلح و ارائه راه حل برای پیشگیری از وقوع جرم به صورت مستمر برگزار می شود که نقش مهمی در کاهش جرایم داشته است.

وی گفت: حضور قضات سازمان قضایی در یگان های نظامی و انتظامی به منظور آگاه سازی و همچنین تشریح جرایم و قوانین مرتبط با نیروهای مسلح، موضوعات امنیتی و حقوق شهروندی از جمله دیگر اقدام های سازمان قضایی نیروهای مسلح برای پیشگیری از جرم در نهادهای نظامی و انتظامی است.

صیدی، با بیان اینکه آموزش های حقوقی به کارکنان و سربازان نیروهای مسلح نقش موثری در کاهش جرایم نیروهای مسلح داشته است، گفت: آموزش های عمومی حقوقی و قضایی در رسانه ها مغفول مانده است که باید در تولیدات رسانه ای کشور ان آموزش ها به طور جدی توجه شود.

وی گفت: بسیاری از تخلفات قضایی و حقوقی صورت گرفته در جامعه ناشی از بی اطلاعی و ناآگاهی نسبت به قوانین است که آموزش های عمومی به طور قطع موجب کاهش این جرایم می‌شود.

رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح قم گفت: آشنایی کامل ضابطان به حقوق ارباب رجوع و رعایت حقوق شهروندی به عنوان یک اصل مهم در سازمان قضایی مورد تاکید قرار گرفته است که در این راستا بازدید از بازداشتگاه های نیروی انتظامی به صورت مستمر بازرسی می‌شود.

شهید آیت‌الله بهشتی اولین مسئول دستگاه قضایی جمهوری اسلامی و ۷۲ تن از یاران وی در هفتم تیرماه ۱۳۶۰ بر اثر انفجار بمب در محل دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی به شهادت شهید رسید؛ اول تا هفتم تیرماه هفته قوه قضاییه نام‌گذاری شده‌است.