بهگزارش روز چهارشنبه پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «محسن طرزطلب» افزود: برنامه تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی از ابتدای دولت تدبیر و امید به شکل جدی در دستور کار قرار گرفته است، سال گذشته بهرهوری متوسط نیروگاههای حرارتی کشور با افزایش حدود ۴۸ صدم درصدی نسبت به پایان سال ۹۷ برای نخستین بار به ۳۸.۵۸ درصد رسید.
وی ادامه داد: راندمان نیروگاههای گازی در حالت استاندارد حدود ۳۴ درصد است که با تبدیل این واحدها به سیکل ترکیبی، راندمان آنها نیز به حدود ۴۸ تا ۴۹ درصد خواهد رسید. از دیگر اقدامهای مفیدی که در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته موضوع استفاده از نیروگاههای جدید راندمان بالای گازی است که راندمان این واحدها در حالت گاز بین ۳۹ تا ۴۰ درصد خواهد بود.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: راندمان نیروگاههای گازی کلاس E بین ۳۳ تا ۳۴ درصد است که با ارتقای این واحدها راندمان آنها نیز به حدود ۳۶ تا ۳۷ درصد خواهد رسید.
طرزطلب ادامه داد: راندمان نیروگاههای کشور تا پایان امسال از مرز ۳۹ درصد عبور خواهد کرد، براساس برنامه ششم توسعه تلاش میشود این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۴۰ درصد برسد.
وی افزود: ۹۲ درصد انرژی ایران توسط نیروگاههای حرارتی تامین میشود، سالانه حدود ۳۶ درصد گاز کشور توسط نیروگاههای حرارتی مصرف میشود. هر چه بتوان با گاز موجود، توان تولیدی نیروگاهها را افزایش داد این اقدام به نفع اقتصاد کشور خواهد بود و میتوان با صادرات مازاد سوخت باقیمانده در این بخش برای کشور درآمدزایی ایجاد کرد.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به اینکه افزایش توان تولیدی واحدهای حرارتی به صورت مستمر ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: تلاش میشود با بکارگیری نیروگاههای نسلنو و تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی بتوان بدون افزایش مصرف سوخت نسبت به سال گذشته شاهد ارتقای توان تولید نیروگاههای کشور بود.
تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۰
تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با تاکید بر اینکه تا پایان شهریورماه امسال یک هزار و ۲۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور افزوده خواهد شد، گفت: ۶۰۰ مگاوات از این ظرفیت جدید در تیرماه و ۶۰۰ مگاوات نیز در مرداد و شهریورماه وارد مدار خواهد شد.