هانی قلی پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در محل فرمانداری آستانه اشرفیه، جمعیت هدف این استان را ۳۳۰ هزار نفر اعلام و اضافه کرد: این صندوق در سال ۱۳۸۳ براساس اصل ۲۹ قانون اساسی و با هدف پوشش بیمه های اجتماعی در روستاها و مناطق عشایری کشور و در مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شد.
وی ادامه داد: از جمله اهداف این صندوق تحت پوشش قرار دادن ۶ میلیون نفر خانوار واجد شرایط در روستاها و مناطق عشایری و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمیعت است.
وی دارا بودن حداقل ۱۸ و حداکثر ۵۰ سال سن را یکی از شرایط عضویت در این صندوق عنوان و خاطرنشان کرد: واریز حق عضویت سالانه به مبلغ سه میلیون و ۳۰۰ هزار ریال الی ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال به حساب دولت و همچنین سکونت متقاضیان در روستا، مناطق عشایری ، کشاورزان ساکن شهر و ساکنین شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت از دیگر شرایط عضویت در این صندوق است.
وی دریافت حقوق بازنشستگی ، دریافت حقوق از کارافتادگی ، دریافت مستمری ناشی از فوت ، پرداخت ۲ برابر سهم بیمه شده توسط دولت و امکان نقل و انتقال سوابق بیمه شده را از مزایای عضویت در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستائیان و عشایر برشمرد و افزود : هم اکنون بیش از ۲ هزار و ۶۳۸ خانوار در این استان ، مستمری ماهانه ناشی از بازنشستگی ، فوت و از کارافتادگی دریافت می کنند.
قلی پور اظهار داشت: استان گیلان در خصوص درصد افراد تحت پوشش در این صندوق ، رتبه ۲۱ استانی کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اهداف تشکیل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستائیان و عشایر گفت: مبارزه با اسیب های اجتماعی در هنگامی که سرپرست خانوار فوت یا از کار افتاده باشد ، رفع ترس و نگرانی نسبت به آینده ، مبارزه با ناهنجاری های خانوادگی ، حفظ کرامت و منزلت پیشکسوتان و سالمندان، تامین کریمانه خانواده سرپرست از دست داده و تقویت رابطه سرپرست خانواده و افراد تحت تکفل از جمله اهداف این صندوق است.
وی همچنین با اشاره به مصوبات حمایتی دولت از بیمه شدگان این صندوق اظهار داشت: به منظور حمایت از افراد تحت پوشش در این بیمه ، مصوب شد تا متقاضیان و افراد واجد شرایط حق بیمه سالانه خود را در چهار قسط ۴ به حساب دولت واریز کنند.
شهرستان آستانه اشرفیه با داشتن دو بخش مرکزی و بندرکیاشهر دارای حدود ۱۰۸ هزار نفر جمیت بوده در شرق استان گیلان واقع شده است.تعداد بیمه شدگان این شهرستان در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ۴ هزار و ۹۰۲ نفر است که از این تعداد ۲ هزار ۸۸۲ نفر مربوط به بخش مرکزی و ۲ هزار و ۲۰ نفر نیز مربوط به بخش بندرکیاشهر است.