سید کمال پاکفطرت، چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: علاوه بر خدماترسانی به روستاها و تامین امکاناتی مانند آب آشامیدنی سالم، گازرسانی، برقرسانی و تلفن، اقدامات انجام شده در زمینه ایجاد اشتغال پایدار در روستاها و پرداخت تسهیلات در این زمینه سبب بازگشت بسیاری از روستاییان از شهرها به روستاها شد.
وی ادامه داد: از طریق سامانه کارا ۵۵۰ میلیارد تومان تسهیلات طی چند سال اخیر به روستاییان استان پرداخت شده که تاثیر زیادی در بحث توسعه پایدار و مهاجرت معکوس داشته است.
او گفت: علاوه بر این، جدا از بحث اعتباراتی که به دهیاریها و مناطق عشایری استان اختصاص داشت، سال ۹۸ بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان به روستاهای فارس داده شد که این مهم نیز بیانگر توجه دولت به عمران و آبادانی روستاها در کنار بحث اشتغال روستایی است.
مدیر کل دفتر روستایی و شوراهای استانداری فارس اضافه کرد: کمک به طرحهای گردشگری، کمک به ایجاد پایگاههای آتش نشانی و خرید تجهیزات و ماشین آلات مرتبط از دیگر اقداماتی بود که طی سالهای اخیر در روستاهای استان انجام شد.
پاکفطرت افزود: در بحث آبرسانی و تعویض شبکه آبرسانی در روستاها نیز طی سالهای اخیر دهیاران با کمک دولت اقدامات خوبی انجام دادهاند.
وی گفت: عمر شبکه آبرسانی در اکثر روستاهای استان در حدود ۳۰ سال است با اقدامات انجام شده طی سه سال گذشته ۸۰ درصد این شبکه فرسوده دچار تغییر و تحول اساسی شد و امروز تمام روستاهای استان از آب آشامیدنی سالم بهرهمند هستند.
او اضافه کرد: اهمیت آبرسانی به روستاها برای دولت تا آنجا بود که برای آبرسانی به یک روستا در استان افزون بر ۴۰ کیلومتر لولهگذاری انجام شد.
وی ادامه داد: همچنین دولت توجه و اهتمام ویژهای به برگزاری نمایشگاه توانمندیهای روستایی و عشایری داشت و طی این سالها شاهد معرفی ظرفیتها و توانمندیهای روستاها در این نمایشگاه بودیم و استان فارس نیز همواره در این نمایشگاهها حضوری فعال و موثر داشته است.
مدیر کل دفتر روستایی و شوراهای استانداری فارس اظهار داشت: در بحث گازرسانی نیز مجموعه اقدامات انجام شده در این دولت سبب شد که امروز افزون بر ۷۰ درصد روستاهای استان فارس از گاز برخوردار باشند و گازرسانی به روستاهای باقیمانده نیز در دستور کار قرار دارد.
پاکفطرت اضافه کرد: در بحث راهاندازی تعاونیهای روستایی نیز طی چند سال اخیر اقدامات خوبی در سطح استان انجام شده و تعاونیهای غیر فعال استان را فعال کردهایم.
وی، تعداد روستاهای استان فارس را ۲ هزار و ۱۰۷ روستا برشمرد و گفت: یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت استان فارس در روستاهای این استان زندگی میکنند.
او گفت: فارس یک استان پهناور و گسترده است و تعداد بالای روستاها و پراکندگی آنها خدماترسانی را سخت میکند اما به رغم تمام این مشکلات طی این سالها شاهد بودیم که با حمایت و کمک دولت، مشارکت روستائیان، کوشش دهیاران و همراهی تمام دستگاهها اقدامات و اتفاقات خوبی در روستاها رقم خورده است.
حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییسجمهوری سوم تیرماه جاری در جلسه برنامه ریزی و تلاش ملی برای تحقق شعار جهش تولید اعلام کرد: برخی اقدامات و خدمات دولت از جمله ۲ برابر شدن تختهای بیمارستانی جدید و نوسازی شده و افزایش قابل توجه خدمات ویژه پزشکی، گسترش قابل توجه زیرساختهای ارتباطی و اینترنت پرسرعت، افزایش ۱۰۰ برابری شرکتهای دانشبنیان، توسعه قابل توجه خطوط ریلی، افزایش بیش از ۲ برابری گازرسانی به روستاها و افزایش ۱۰ برابری جمعیت روستایی برخوردار از آب سالم پایدار، مصادیق خدمتی هستند که برای مردم ملموس و به سهولت قابل درک و دیدن است.
رییسجمهوری با تاکید بر لزوم اطلاعرسانی خدمات دولت گفت: از اول تاریخ تا اول دولت یازدهم، ۱۴هزار روستا گاز داشت و امروز بیش از ۳۰ هزار روستا گاز دارد و این را برای مردم تبیین کنیم.
روحانی ادامه داد: در تمام تاریخ ایران ۹۰۰ هزار نفر و کمتر از یک میلیون روستایی آبِ پایدار سالم داشتند و امروز به ۱۰ میلیون نفر میرسیم که ۱۰ برابر تاریخ شده و این کار بزرگی است که انجام گرفته و این کار را باید تبیین کنیم.
رییسجمهوری اظهار داشت: الان در ارتباطات روستاهای ما تقریبا همه به اینترنت پرسرعت متصل میشوند و استفاده میکنند و شرایط راه، بهداشت و آموزش تحول بزرگ پیدا کرد. این تحول فقط کار دولت نیست که فکر کنیم هیات وزیران آنجا نشستند و ما داریم خدمات هیات وزیران را میگوییم یا هیات وزیران، استانداران و کارمندان دولت را میگوییم بلکه میلیونها کارگر، کشاورز و مهندس کار و تلاش کردند و کارِ عظیم و بزرگی در این کشور رخ داده است.