عضو هیات علمی دانشکده مهندسی و سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه کاشان روز چهارشنبه در این زمینه گفت: داروی لانزوپرازول با هدف کاهش مقدار اسید تولید شده در معده و برای بیماریهایی مانند زخم معده و روده، بیماریهای گوارشی، التهاب مری ساینده و سندروم زولینگرـ الیسون مورد استفاده قرار میگیرد.
غلامحسین صدیفیان افزود: یکی از مشکلات کنونی دارو آن است که حلالیتش در محیط بدن کم و مقدار آن ۰.۰۴۴ میلیگرم بر میلیلیتر است و هدف از انجام پژوهش جدید، افزایش حلالیت این دارو از طریق نانو ذره کردن و تلقیح همزمان آن در ۲ پلیمر محلول در آب بود.
وی بیان کرد: این روش در زمره فناوریهای سبز محسوب میشود که مشکلات مرسوم و روشهای سنتی مانند استفاده از حلالهای سمی و سیستمهای ناپایدار را در پی نخواهد داشت.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی دانشگاه کاشان اضافه کرد: اندازه ذرات دارو در روش جدید از مقیاس چند میکرومتر نزدیک به ۱۰۰ نانومتر کاهش یافت و از جمله مزیتهای استفاده از این فناوری میتوان به انجام عملیات در دمای پایین و کاهش زمان فرایند تلقیح اشاره کرد.
به گفته وی، این روش در حال حاضر در آزمایشگاه سیالات فوق بحرانی و نانوفناوری دانشگاه کاشان برای انجام امور تحقیقاتی مورد استفاده قرار میگیرد.
صدیفیان یادآور شد: نتایج ارزشمند این پژوهش نوین، در مجله سیالات فوق بحرانی (The Journal of Supercritical Fluids, IF=۳.۴۸۱) در ۱۹ صفحه به چاپ رسیده است.
نزدیک به ۹ هزار نفر دانشجو در ۲۰۰ رشته گرایش در ۱۱ دانشکده و ۱۲ پژوهشکده دانشگاه کاشان به تحصیل اشتغال دارند.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۸ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.