به گزارش خبرگزاری رویترز، ۶۷ کشور از ۱۲۳ کشور عضو دیوان بین المللی کیفری در بیانیه مشترکی که کاستاریکا و سوئیس آن را ارائه دادند حمایت خود را از دیوان بین المللی کیفری اعلام کردند که نخستین تلاش ها برای نشان دادن موضع واحد اعضا از سوی کشورهای همه قاره ها است.
در این بیانیه آمده است: ما بار دیگر بر حمایت تزلزل ناپذیر خود از دادگاه به عنوان یک نهاد قضایی بی طرف و مستقل تاکید داریم. دیوان بین المللی کیفری «بخش لاینفک» نظم قضایی بین المللی و «نهاد محوری در مبارزه با مصونیت است». دولت دونالد ترامپ می گوید مخالف دیوان کیفری بین المللی است زیرا به ادعای آمریکا، نگران پیگرد قانونی آمریکا و متحدش اسرائیل تحت عنوان انگیزه های سیاسی است.
فاتو بنسودا دادستان دیوان کیفری بین المللی خواستار تحقیقات درباره جنایت های جنگی احتمالی در افغانستان بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴میلادی از جمله کشتار جمعی غیرنظامیان توسط تروریست های طالبان و شکنجه زندانیان به دست مسئولان افغان، نیروهای آمریکایی و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) است. مجوز این تحقیقات در مارس گذشته (اسفند) صادر شد.
ریچارد دیکِر مدیر بخش قضایی بین المللی دیوان کیفری گفت این بیانیه مشترک «حامل پیامی قوی به اعضا درباره حمایت دادگاه از آنها است» و «تعهد آنها به اجرای عدالت مرعوب نمی شود.»
این بیانیه به نوشته رویترز بسیار مهم است زیرا اعضای دیوان کیفری بین المللی در سراسر جهان و از جمله متحدان آمریکا مخالف اقدام آمریکا هستند.
آمریکا اعلام کرده است که اعضای دیوان بینالمللی کیفری که درباره شهروندان این کشور یا همپیمانان آمریکا از جمله اسرائیل تحقیق کنند، تحریم میکند و به آنان و خانوادهشان روادید آمریکا نمیدهد.