به گزارش خبرگزاری ملی ازبکستان، این نشست از طرف مرکز منطقهای سازمان ملل برای دیپلماسی پیشگیرانه در آسیای میانه سازماندهی شده بود.
در این نشست، «ناتالیا گرمن» نماینده ویژه دبیرکل برای آسیای میانه و رئیس مرکز منطقهای سازمان ملل برای دیپلماسی پیشگیرانه برای آسیای میانه، «ولادیمیر نوروف» دبیرکل سازمان همکاری شانگهای، رئیسان و کارشناسان موسسات تحقیقات راهبردی کشورهای آسیای میانه و همچنین رئیسان ماموریت های دیپلماتیک کشورهای آسیای میانه شرکت داشتند.
شرکت کنندگان در این گفتمان بینالمللی، در این زمینه اتفاق نظر داشتند که امروزه وحدت و انسجام در این منطقه به طور قابل توجهی تقویت شده است.
این کشورها با هم در ایجاد آسیای میانه به عنوان منطقهای باثبات، آزاد و دارای توسعه پایدار کمک کردهاند.
منطقه آسیای میانه در جهان رو به رشد است و علاقمندی کشورهای مطرح و موسسات مالی بینالمللی در حمایت از ابتکار عملهای مشترک کشورهای منطقه در حال افزایش است.
پس از این نشست مجازی، دستورجلسه اجلاس سالانه آتی کارشناسان آسیای میانه نیز مورد توافق قرار گرفت. اولین نشست این اجلاس در سال ۲۰۱۸ در تاشکند برگزار شد.
طرفهای شرکت کننده در نشست توافق کردند که در جریان نشست بعدی کارشناسان در بیشکک، در مورد موضوعات مربوط به همکاری توسعهای بیشتر در بخش حمل و نقل، لجستیک، گردشگری، فناوری اطلاعات و ارتباطات و مراقبت های بهداشتی بحث و گفت و گو کنند.
آسیای میانه محور بازار منطقهای انرژی، به داشتن ذخایر غنی نفت و گاز و آب و برق معروف است. آسیای میانه یا مرکزی، منطقهای است که از دریای خزر در غرب تا چین و مغولستان در شرق و از افغانستان و ایران در جنوب تا روسیه در شمال امتداد یافته است. این منطقه از جمهوری های شوروی سابق شامل قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان تشکیل شده است.