شهرکرد- ایرنا- نماینده ولی فقیه در چهارمحال‌ و بختیاری و امام جمعه شهرکرد، با اشاره به اهمیت بحث مبارزه و مقابله با مواد مخدر گفت: عزم همگانی و اجتماعی پیش نیاز مبارزه با مواد مخدر است.

حجت‌الاسلام محمد علی نکونام روز چهارشنبه در دیدار اعضای شورای مبارزه با  مواد مخدر استان به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر افزود: هم‌اکنون ۳۵ دستگاه اجرایی در کشور متولی حوزه مواد مخدر هستند و می‌طلبد مبارزه با مواد مخدر با یک عزم همگانی و ملی انجام شود.

به گفته وی، حساس‌سازی اقشار مختلف دانشگاهی، دانش‌آموزی، جوانان، نوجوانان و همه افراد جامعه در حوزه مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر در جامعه ضروری است.

وی ،به بیان مداوم مساله آسیب‌های اجتماعی از برنامه‌ها و تریبون‌های مختلف تاکید کرد و گفت: باید مطالبه‌گری در حوزه آسیب‌های اجتماعی در جامعه افزایش پیدا کند.

نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهرکرد گفت: مساله مواد مخدر یک مساله فراگیر جهانی است و باید با هم پیوستگی و همدلی در حوزه پیشگیری از این آسیب گام برداشت.

وی اظهار داشت: هرگونه جهاد و مقابله در راه پیشگیری از مواد مخدر، جهاد در راه خداست و نباید از جهاد در این راه خسته شد.

نکونام افزود: امروز قدرت‌های بزرگ و قوی پشت سر مساله مواد مخدر ایستاده‌اند و هزینه‌های زیادی انجام می‌دهند و دست‌اندرکاران حوزه مقابله و فرهنگی در کشور نباید خسته شوند و باید در مقابل این بلای خانمانسوز بایستند.

 دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری نیز گفت: ماندگاری بر ترک اعتیاد در بین افراد بهبود یافته در استان ۲۰ درصد است.

سید قدیر مرتضوی در این دیدار افزود: ۸۰ درصد معتادان بهیود یافته به دلایل مختلف از جمله پذیرش نشدن در جامعه، نداشتن شغل ، مشکلات اقتصادی و اجتماعی و یا قرار گرفتن در جمع همتایان و همسالان به سمت مواد مخدر لغزش دوباره پیدا می‌کنند و به چرخه درمان بازمی‌گردند.

وی با اشاره به اینکه چهارمحال وبختیاری یک استان مصرف کننده مواد مخدر است، گفت: براساس شیوع‌شناسی که انجام شده این استان از قدیم به عنوان مصرف‌کننده بوده است.

مرتضوی، به برخورد با خرده فروشان،پاکسازی مناطق آلوده به عنوان مهمترین برنامه در حوزه مقابله در استان اشاره کرد و گفت: سال‌گذشته بیش از سه تن و امسال بیش از ۶۵۰ کیلوگرم مواد مخدر در استان کشف و ضبط شده است.

وی گفت: این استان به دلیل قرار گرفتن در مسیر ترانزیت جنوب به مرکز کشور مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار گرفته است.

مرتضوی به فعالیت ۵۶ مرکز دارویی و ۱۸ مرکز اقامتی در استان اشاره کرد و گفت: کیفی سازی فعالیت مراکز  ترک اعتیاد از برنامه‌ها ستاد مبارزه است که در سه سال گذشته جزء استان‌های برتر در این حوزه بودیم.

رییس دادگاه انقلاب استان چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست افزود: مبارزه با سوادگران مرگ، خرده فروشان و برخورد با سرکردگان مواد مخدر از برنامه‌های اجرا شده در سال گذشته و پیش روی امسال است.

محمدرضا بلانیان افزود: ایجاد اشتغال برای زندانیان و مجرمان مواد مخدر در راستای پیشگیری از بازگشت دوباره به اعتیاد از برنامه‌های حمایتی است و هم‌اکنون ۱۰۰درصد مددجویان اردوگاه اصلاح و تربیت استان و زندانیان بند نسوان مشغول به کار هستند.

وی گفت: با ایجاد اشتغال برای این قشر زمینه بروز آسیب‌های اجتماعی دیگر از جمله سرقت، طلاق و بزهکاری دیگر نیز کاهش پیدا می‌کند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال وبختیاری گفت: ۵۶ مرکز درمان دارویی در استان با مجوز دانشگاه فعال است که از این تعداد ۱۷ مرکز به صورت ۲ شیفته با هدف درمان جایگزین مصرف فعالیت دارند.

اکبر سلیمانی افزود: این مراکز به منظور کاهش آسیب به افراد معتاد از جمله ابتلا به بیماری‌ها از جمله ایدز و هپاتیت و همچنین افزایش اعتماد به نفس به این افراد و توزیع داروی متادون زیر نظر پزشک و روان پزشک فعالیت دارند.

معاون پیشگیری بهزیستی چهارمحال وبختیاری نیز در این نشست با اشاره به فعالیت ۱۸ مرکز اقامتی (کمپ) در استان با مجوز بهزیستی افزود: ۱۷ مرکز خاص آقایان و یک مرکز خاص زنان است.

مهشید سلیمانی افزود:هفت مرکز دارو درمانی خصوصی و یک مرکز دولتی نیز با مجوز بهزیستی فعالیت دارند و راه‌اندازی مرکز کاهش آسیب نیز در دست اقدام است.

به گفته وی، برای راه‌اندازی این مرکز ۴۰ نفر در فراخوان ثبت‌نام کردند که پیش‌بینی می‌شود مرکز پایان ماه جاری فعال شود.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به اینکه بیش از اینکه بیش از حدود نیمی از جمعیت استان شامل ۲۱۰ هزار دانش‌آموز ،۱۵ هزار فرهنگی و خانواده آنها در اختیار آموزش و پرورش قرار دارد، افزود: بستر  فرهنگسازی در حوزه پیشگیری و مقابله با مصرف موادمخدر و کاهش آسیب در این جامعه به آسانی میسر است.

فرحناز قائدامینی افزود: در سال تحصیلی گذشته ۴۵۰ مدرسه مقطع متوسطه اول و دوم مجری طرح یاریگران زندگی بودند که پیش‌بینی می‌شود در سال تحصیلی آینده ۶۰ درصد مدارس مجری این طرح باشند.

یکم تا هفتم تیرماه به عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.