حجت الاسلام سیدرضا تقوی چهارشنبه در نشست خبری در گرگان اظهار داشت: کشاورزی کشور ظرفیت های بالایی در حوزه های نیروی انسانی متخصص، زراعت، باغبانی، دامپروری و طیور، شیلات، صنایع غذایی و تبدیلی دارد که با استفاده درست از آن می توان به تحقق علمی کردن کشاورزی امیدوار بود.
وی ادامه داد: با سرمایه گذاری در حوزه جهش تولید کشاورزی، ضمن مشارکت در افزایش ارزش افزوده و ایجاد فرصت شغلی، تامین نیازغذایی ۱۵۰ میلیون نفر که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده نیز دست یافتنی است.
حجت الاسلام تقوی همچنین بر رفع موانع و تقویت سرمایه گذاری در حوزه صنایع غذایی و تبدیلی تاکید کرد و افزود: سالانه حدود ۲۰ میلیون تن از ۱۲۵ میلیون تن تولید کشاورزی کشور به دلیل نداشتن صنایع غذایی و تبدیلی مورد نیاز، به ضایعات تبدیل می شود.
وی به خودکفایی در تولید گوشت قرمز و سفید، توسعه کشت گلخانه، حفظ خاک زراعی، ممانعت از تخریب منابع طبیعی، سرمایه گذاری در صنعتی کردن دامپروری، استفاده از زمین های شوره زار و تبدیل آن به کشاورزی تاکید کرد.
رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان نیز با ارایه گزارشی از وضعیت تحویل محصولات زراعی خرید تضمینی از کشاورزان استان، گفت: تاکنون یک میلیون و ۵۰ هزار تن گندم از زمین های زیر کشت استان برداشت شده و ۸۰۰ هزار تن آن تحویل مراکز خرید تضمینی شده است.
مختار مهاجر افزود: ۹۴ درصد عملیات برداشت گندم در استان صورت گرفته و بقیه نیز در حال برداشت است.
وی همچنین از برداشت ۹۹ درصد کشتزارهای کلزا و تحویل ۸۲ هزار و ۵۰۰ تن از این محصول به مراکز خرید تضمینی در استان و کنترل بازار قیمت فروش سیب زمینی با ورود سازمان تعاون روستایی، خبر داد.
برداشت سیب زمینی، کلزا و گندم در گلستان از اواخر اردیبهشت ماه و ابتدای خرداد ماه آغاز می شود.
گلستان که اقتصاد آن بر پایه کشاورزی استوار است، در تولید ۱۵ نوع محصول از جمله سویا، خاویار، دانه روغنی کلزا، گندم، گوشت مرغ، جو، آفتابگردان، پنیه، توتون، پیله تر ابریشم، برنج، هلو، آلو، خرمالو و زیتون رتبه های اول تا ششم کشور را دارد.
۲۱۴ هزار خانوار بهره بردار بخش کشاورزی گلستان در سطح ۶۶۷ هزار هکتار زمین ۳۸ درصد اشتغال خالص استان را به خود اختصاص داده اند.
مطابق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان، تولید کشاورزی این استان به ۵ میلیون و ۱۵۰ هزار تن در سال رسیده است.