فریدون رحمانی روز چهارشنبه در ستاد استانی مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا افزود: تعداد مبتلایان به ویروس کرونا از ۱۲ درصد در هفته گذشته به ۲۷ درصد در روز سوم تیرماه افزایش یافت که این روند نشانگر تند شدن شیب صعودی شیوع ویروس کرونا در استان است.
وی، با بیان اینکه تمامی شهرستانهای این استان در وضعیت قرمز قرار دارند، اظهار داشت: در استانهایی که طی یک هفته اخیر محدودیتهای بیشتری اعمال شد وضعیت بهتر است اما در مجموع افزایش تعداد بیماران سرپایی و بستری در تمام استانها در وضعیت هشدار و قرمز قرار دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۸۰ درصد ظرفیت بخشهای اختصاص یافته به کرونا تکمیل شده است، افزود: چنانچه تعداد بیماران در روزهای آینده افزایش پیدا کند با چالش کمبود فضای درمانی مواجه خواهیم شد.
رحمانی خاطر نشان کرد: کمبود نیروی انسانی، خستگی کادر درمان و بیتوجهی برخی افراد در رعایت پروتکلهای بهداشتی از دیگر چالشهای موجود است که انتظار میرود با اعمال محدودیتهای گذشته و همراهی مردم بتوان از این چالشها عبور کرد.
وی، تعطیلی تالارهای عروسی، آرایشگاههای زنانه، اماکن مذهبی، مهدهای کودک و آموزشگاهها را از راهکارهای عبور از شرایط نگرانکننده کنونی استان دانست و گفت: پیشنهاد میشود که این محدودیتها دست کم تا ۲ هفته آینده تداوم یابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با بیان اینکه این استان از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون با ۹ نوسان مواجه شده است، اظهار داشت: هماینک در خیز نهم این بیماری قرار داریم که نسبت به نوسانات قبلی شدیدتر است.
سید راشد جزایری افزود: این استان همانند سایر استانهای کشور همچنان در موج اول بیماری قرار دارد و مطرح کردن موضوعاتی نظیر ورود به موج دوم بیماری صحت ندارد.
وی با بیان اینکه ۸۷ درصد بیماران مبتلا به کرونا در استان دارای بیماری زمینهای بودهاند، تصریح کرد: همچنین از مجموع بیماران مبتلا به کرونا در استان ۸۰ درصد بدون علامت بودهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با اشاره به قرمز بودن وضعیت استان، افزود: این تحلیل تا ۱۴ روز آینده اعتبار دارد و پس از آن با توجه به وضع موجود، تحلیل جدید از وضعیت استان اطلاعرسانی میشود.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا یا کووید ۱۹ به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادنهای مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.