آزمون جامع دکتری معمولا دو بار در سال برای آن دسته از دانشجویانی که واحدهای آموزشی خود را به پایان رسانده اند و برای شرکت در آزمون جامع، اعلام آمادگی کرده اند، برگزار می شود. طبق بخشنامه های صادره از سوی دانشگاه آزاد اسلامی، مقرر شده بود که این دوره از آزمون جامع دوره دکتری در تیر ماه سال ۹۹ برگزار شود.
دانشگاه آزاد به دلیل شیوع بیماری کرونا و تغییر زمانبندی نیمسال تحصیلی ۹۹-۹۸ و امتحانات به منظور رعایت بهداشت و دستورالعمل های پیشگیری از همه گیری این ویروس، زمان برگزاری آزمون جامع دکتری را تغییر داده و اعلام کرده است که آزمون جامع دکتری را در نیمه دوم تابستان ۹۹ برگزار میکند البته زمان دقیق آن پس از عبور از شرایط فعلی، مشخص خواهد شد.
یکی از دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد سراسر کشور روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در خصوص درخواست این دانشجویان در مورد آزمون جامع دکتری اظهار داشت: هنوز کرونا پا برجاست و نیاز است از تجمعات دوری شود که برگزاری آزمون ها به نوعی مغایر با این موضوع است.
محمد امامی کورنده ادامه داد: حدود ۲ هزار نفر از دانشجویان دکتری طی نامه ای به محمد مهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کردند که از بین این تعداد دانشجو ۱۴۳ نفر و همسرانشان به کرونا مبتلا شده اند و از بین این تعداد هزار و ۱۱ نفر دارای مشاغل پرخطر هستند.
وی با بیان اینکه برگزاری آزمون حضوری ۱۷ مورد آسیب برای دانشجویان دارد، تصریح کرد: در این شرایط نامطلوب اقتصادی تعدادی از دانشجویان بیمار شده یا به شدت تحت تاثیر شرایط قرار گرفته و شرایط بسیار سختی برای مطالعه داشته اند. همچنین ۹۰ درصد دانشجویان خانواده های پنج نفره دارند و به شدت تحت فشار هستند که باعث شد ما از روی مسوولیت اجتماعی این موارد را مطرح کنیم.
امامی تصریح کرد: دانشجویان با برگزاری حضوری آزمون حتی در واحدهای دانشگاهی نیز مشکل دارند؛ زیرا منابع درسی در دانشگاه آزاد هر گروه و هر رشته به عنوان مثال ارتباطات در هر واحد دانشگاهی متفاوت است.
وی سه پیشنهاد در این خصوص مطرح کرد و گفت: پیشنهاد اول ما جایگزینی میانگین نمرات کل به جای نمره آزمون جامع و ثبت آن در خرداد ماه، دقیقا به مانند مصوبه اخیر وزارت بهداشت برای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور است.
امامی ادامه داد: پیشنهاد دوم دانشجویان، تسریع در صدور مصوبه جدید مورد مذاکره نهایی با قائم مقام دانشگاه مبتنی بر تفویض اختیار تام برگزاری آزمون جامع به واحدهای تابعه و البته با اعلام شرایط اضطراری و درک متقابل و مساعدت لازم واحدها نسبت به شرایط دانشجویان با اولویت غیرحضوری یا هر طرح داخلی که صلاح می دانند، است و پیشنهاد سوم به مانند مصوبه اجرای امتحانات دکتری در این ترم، آزمون جامع هم به همان صورت بر اساس ارزشیابی دانشجویان توسط استادان راهنما باشد و در نهایت بنا بر صلاحدید استادان بر مبنای آزمون شفاهی برخط به تشخیص استاد راهنما و هماهنگی با آموزش واحد برگزار شود.
وی گفت: همه دانشجویان هزینه آزمون جامع را در اسفند ماه پرداخت کرده اند و برگزاری آزمون به صورت غیرحضوری حتی به نفع منابع مالی دانشگاه است. زیرا بلافاصله پس از عبور از این بحران و ثبت نمرات آزمون جامع، دانشجویان بلافاصله اقدام به اخذ واحد رساله خواهند کرد و از این بابت هر دانشجو حداقل مبلغ ۱۵ میلیون تومان به حساب دانشگاه واریز می کند.
امامی با بیان اینکه تعداد کل شرکت کنندگان در آزمون جامع دکتری حدود ۳ هزار نفر است، ادامه داد: این در حالی است که تعداد حداکثری و حدود ۲ هزار دانشجو که درخواست حذف حضوری آزمون جامع را دارند، بیشتر از تعداد محدود دانشجویانی است که می خواهند در آزمون جامع شرکت کنند؛ بنابراین خواهشمندیم مسوولان دانشگاه به خواسته و دغدغه های ما توجه لازم را داشته باشند.
آزمون جامع دکتری در موعد مقرر و حضوری برگزار میشود
رضا همدانچی مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در این رابطه به ایرنا گفت: با احترام به دانشجویان عزیز مهمترین مرحله در دوره دکتری، آزمون جامع است و به هیچ عنوان جایگزینی این مرحله با معدل یا آزمون مجازی امکان پذیر نیست.
وی تاکید کرد: دانشگاه آزاد هیچ برنامه ای برای لغو آزمون جامع دکتری ندارد و این آزمون در تاریخ مقرر و با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی به صورت حضوری برگزار خواهد شد.