شیراز - ایرنا- رییس مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان فارس با انتقاد از عدم استقبال برخی دستگاه‌ها از نظرات و دیدگاه‌های کارشناسان رسمی گفت: بهره گیری از نظر کارشناسان رسمی بازدارنده فساد و انحراف است.

محمد حسین میرشکاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت : هر جا دستگاهی از نظرات کارشناسی استقبال نکرد یا موضوع را به کارشناسان خاصی ارجاع داد باید به دنبال رد پایی از فساد و تبانی گشت ، مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان فارس به شدت با این پدیده برخورد می کند ، ما معتقدیم موضوع کارشناسی باید شفاف و در فضایی کاملا روشن به صورت غیر سفارشی و آشکار به کارشناسان واگذار شود.

رییس مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان فارس ادامه داد:  این مرکز ۵۳۰ کارشناس رسمی دارد و با برگزاری آزمون و پذیرش جدید تا شهریور ماه امسال شمار کارشناسان را به یک هزار نفر می رساند ، وجود یک هزار کارشناس رسمی دادگستری دراستان فارس ظرفیتی برای قانونمند شدن بیشتر و بهتر ارزیابی ها است ، این ظرفیت می تواند مانع از بروز نظرات غیر کارشناسی و غیر حرفه ای در بسیاری از موارد باشد.

میرشکاری در ادامه با بیان اینکه همه موارد نیاز به نظر کارشناسی باید به مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان فارس ارجاع داده شود گفت: این مرکز بدون در نظر گرفتن سفارش کار برای کارشناسی خاص تقاضاهای کارشناسی را به صورت بی نام و عادلانه بین افراد کارشناس توزیع می کند ، با این رویکرد می توان امید داشت که فعالیت ها در محیطی کاملا شفاف و به دور از تبانی و مفسده انجام گیرد.

رییس مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان فارس خاطر نشان کرد: از جمله مواردی که محدودیت استفاده از نظرات کارشناسان رسمی در شهرستان های این استان ایجاد کرده ، تجمع کارشناسان در شیراز و خلاء وجود کارشناس رسمی در برخی از شهرستان ها است ، از این رو در پذیرش های جدید به اقامت کارشناس در شهرستان ها و مناطق محروم بیشتر توجه شده است.

وی با بیان اینکه آزمون پذیرش کارشناس شهریور ماه امسال در ۲۷ رشته تخصصی برگزار می شود گفت: برخی از رشته های جدید مانند موضوع فضای مجازی ، بانکداری و تخصص هایی که نیاز به کارشناس خبره دارد نیز در پذیرش های جدید مورد توجه قرار گرفته است.

میرشکاری خاطر نشان کرد : کارشناسی باید شغل اصلی افراد باشد ، کارشناسانی که به این شغل به عنوان شغل دوم می نگرند نمیتوانند در ارائه نظر و دیدگاه کارشناسی چندان موثر واقع شوند ، در پذیرش های جدید به این موضوع هم بسیار توجه شده است.

بر اساس ماده ۲۱ اساسنامه مصوب هیات مدیره مناطق مرکز کارشناسان رسمی دادگستری، هیئت مدیره هر منطقه از بین خود یک نفر رئیس، یک نفر نائب رئیس،‌ یک نفر دبیر و یک نفر خزانه‌دار و مسئول امور مالی را انتخاب می‌کند.

 رئیس هیئت مدیره منطقه به انتخاب اکثریت اعضای هیئت خواهد بود و حکم آن به وسیله رئیس مرکز، پس از تأیید رئیس کل دادگستری استان، محل، منطقه و تصویب هیئت اجرائی صادر می‌شود.

 مرکز کارشناسان رسمی استان فارس دارای  بیش از ۵۰۰  کارشناس رسمی در ۵۶ رشته است که از سال ۱۳۸۶ شروع به فعالیت کرده و امروز به عنوان یکی از بازوهای اصلی بدنه کارشناسی رسمی دادگستری محسوب می‌شود.

این مرکز با دیدگاه خدمت‌رسانی ، حمایت از حقوق عامه، شاکله خود را بنا کرده و امروزه این افتخار را دارد علاوه بر انجام امور محوله قضایی در تمام سازمان‌ها و ادارات اعم از دولتی و خصوصی فعالیت خودرا در جهت تعامل فی ما بین ادامه دهد.