سنندج - ایرنا - معاون سلامت دامپزشکی کردستان با اشاره به هشدار دامپزشکی نسبت به احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو گفت: این اداره کل در نظر دارد امسال به منظور پیشگیری از این بیماری یک میلیون مترمربع جایگاه دام را سمپاشی کند.

ناصر مخدوم روز جمعه اظهار داشت: بیماری CCHF یا تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی تب‌دار حاد است که بوسله کنه از دام مبتلا به انسان منتقل می‌شود.

وی اضافه کرد: این بیماری به غیر از تب مختصر و گذرا بطور معمول هیچ علایم دیگری در دام‌ها ندارد و ویروس بیماری در خون و بافت‌های بدن حیوانِ مبتلا  در است که هنگام انجام کارهایی چون شاخ بری، پشم چینی، کشتار دام‌های آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت‌های آلوده دام‌ها ممکن است سبب انتقال بیماری شود.

معاون سلامت دامپزشکی کردستان یادآور شد: گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راه‌های انتقال بیماری است.

وی تاکید کرد: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا می کند که از راههای کنترل و پیشگیری آن می توان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاه های دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام، گوشت و آلایشات دامی اشاره کرد.

مخدوم گفت: در این راستا این اداره کل در نظر دارد امسال در مناطقی که احتمال مشاهده و شیوع بیماری وجود داشته باشد دام‌ها و جایگاه آنها را به میزان یک میلیون متر مکعب سمپاسی کند.

وی یادآور شد: رعایت بهداشت فردی، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد بالای صفر ازبهترین روش های جلوگیری از سرایت بیماری است.

مخدوم افزود: کشتار غیر مجاز خارج از کشتارگاه، بدون رعایت موازین بهداشتی و پوشش ایمنی و فروش گوشت حاصل از آن از راه‌های حساس و خطرناک در انتقال بیماری است که پیشنهاد می‌شود شهروندان تنها از مراکز مجاز، بهداشتی و مورد تایید دامپزشکی اقدام به تهیه گوشت مورد مصرف خود کنند.

جمعیت دامی استان کردستان حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است. هم اکنون در این استان ۷۶۸ واحد پروش طیور شامل مرغداری گوشتی، تخم گذار و جوجه ریزی، پرورش بوقلمون، شترمرغ و سایر با ظرفیت سالانه ۱۷ میلیون و ۵۰۴ هزار و ۵۴۹ قطعه فعال است.

استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه حدود ۲۴ هزار تُن گوشت قرمز و ۱۸۱ هزار تن شیر از دام های استان تولید می شود.