قزوین - ایرنا - ۴۰ قطعه از الواح دوران هخامنشی و گل نبشته های باروی تخت جمشید بازگشته از آمریکا به ایران بعدازظهر پنجشنبه در آئینی با حضور استاندار، رییس موزه ملی ایران و جمعی از دیگر مسوولان استانی در موزه شهر قزوین رونمایی شدند.

این الواح با پیگیری های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و دستگاه دیپلماسی کشور چندی پیش از آمریکا وارد ایران شدند.

این الواح برای رونمایی و نمایش عمومی به طور امانت و موقت از سوی موزه ملی ایران به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین سپرده شده اند.

روابط تجاری و اجتماعی، آئین ها و مشاغل و کارگران و درباریان دوره هخامنشی از موضوعات مربوط به متون و اشکال درج شده در الواح رونمایی شده هستند.

این الواح متعلق به داریوش یکم چهارمین فرمانروای دوره هخامنشی هستند که در دهه 30 در کاوش های باستان شناسی تخت جمشید کشف شدند.

الواح هخامنشی رونمایی شده تا مهرماه امسال در موزه شهر قزوین برای بازدید عموم به نمایش گذاشته می شود.

الواح هخامنشی شامل بیش از ۳۰ هزار قطعه انواع لوح گلی و سنگی هستند که اسفند سال ۱۳۱۱ به خط ایلامی و میخی کشف شدند و سه سال بعد با توافق بین دولت وقت ایران و آمریکا برای انجام امور پژوهشی و مطالعاتی و رمزگشایی و ترجمه  متون درج شده در آنها به طور امانت به موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو امانت داده شد.

بخشی از این الواح در سال های قبل به کشور بازگشته بودند و بخشی نیز در مهر ماه امسال پس از ۸۰ سال به ایران بازگشتند.

هخامنشیان از قدرتمندترین حکومت های ایران و جهان باستان بودند که تاریخ پیدایش آنها به قرن ششم قبل از میلاد مسیح (ع) برمی گردد.

آثار به جای مانده دوره هخامنشی در تخت جمشید، پاسارگاد و شوش دارای شهرت جهانی هستند.

در حاشیه این مراسم همچنین از اسکلت یافت شده یک زن و اشیا همراه آن در گور سه هزار ساله تپه های باستانی سگزآباد رونمایی شد.