لارستان- ایرنا- بخش بیرم لارستان در استان فارس و روستاهای تابعه در همسایگی بنادر و برخی شهرهای جنوبی همچون عسلویه که طی سالیان متمادی با دیدن مشعل های فروزان نفتی در این مناطق، حسرت آنان را در آرزوی بهره مندی از نعمت گاز طبیعی دوچندان کرده بود، سرانجام پنجشنبه پنجم مردادماه ۹۹ انتظار مردم این بخش بسر آمد.

دیده مردمان این دیار به  شعله های فروزان گاز به دست مسئولان و خدمتگزارانشان در دولت تدبیر و امید روشن شد. 

عنایت الله رحیمی استاندار فارس نخستین فردی بود که مشعل گاز را در بیرم لارستان به دست گرفت و در جمع مردم ، مسئولان، امام جمعه و اعضای شورای شهر این بخش گفت: این طرح عظیم گاز رسانی هدیه دولت تدبیر و امید به مردم ولایتمدار، با تدبیر، سلحشور و وفادار بخش بیرم بویژه روستائیان این بخش است.

وی با بیان اینکه تاکید دولت و شخص رئیس جمهوری همواره بر امر خدمت رسانی به مناطق کمتربرخوردار و روستاها استوار است، گفت: با اجرای طرح گاز رسانی به بخش بیرم علاوه برشهروندان این شهر، تمامی روستاهای تابعه از جمله بالاده، محمدقاسمی، لاورستان، کریشکی، کمال آباد، آکنه، علی آباد، نجف آباد، حسین آباد، پهرست سفلی و علیا، جوزقدان وحاجی آباد نیز از نعمت گاز طبیعی بهره مند شدند.

وی میزان اعتبار هزینه شده برای اجرای آن را رقمی افزون بر ۸۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: بیش از ۱۵۵ کیلومتر نیز شبکه توزیع برای این طرح اجرایی و عملیاتی شده است. 

استاندار فارس با بیان اینکه هم اینک افزون بر پنج هزار میلیارد ریال طرح گازرسانی در بخش ها و روستاهای شهرستان لارستان در حال اجراست، گفت: گازرسانی به روستاهای این شهرستان از ۴۵درصد اوایل دولت تدبیرو امید سال ( ۹۲) به بالای ۹۵درصد در آغاز سال ۹۹ رسیده است.

بخش بیرم با ۱۵ هزار نفر جمعیت در ۱۴۰ کیلومتری لارستان واقع است.

افتتاح و کلنگ زنی بیش از ۶ هزار میلیارد ریال طرح عمرانی و اقتصادی در لارستان

استاندار فارس همچنین به سفر امروز پنجشنبه خود به شهرستان لارستان و بخش های مختلف بیرم، صحرای باغ؛ بنارویه و جویم اشاره کرد و گفت: در این سفر افزون بر ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال طرح عمرانی و اقتصادی افتتاح و یا کلنگ زنی شد.

رحیمی یادآور شد: البته برخی از این طرح ها امروز به شکل رسمی افتتاح نشدند و در هفته آینده با حضور رئیس جمهوری و به شکل ویدئوکنفرانس مورد بهره برداری رسمی قرار خواهند گرفت.

وی تصریح کرد: افزون بر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از این اعتبار تنها در حوزه گاز رسانی بوده که برای ۲ طرح کلنگ زنی در بخش های جویم و بنارویه وبیرم هزینه شده و یا خواهد شد.

رحیمی یادآور شد: همچنین حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در زمینه اجرای خط انتقال شبکه گاز از بنارویه تا جویم هزینه شده است و حدود یک هزار میلیارد ریال نیز در گازرسانی کارخانه سیمان هزینه شده است.

وی همچنین با اشاره به برخی طرح های عمرانی دیگر در بخش بیرم لارستان که در دولت تدبیرو امید وعده تحقق آنها نیز داده شده بود اشاره کرد و گفت: علاوه بر طرح گازرسانی که از حدود سال ۹۷ شروع شد حدود ۹ کیلومتر نیز جاده دسترسی این بخش تا صحرای باغ بود که هم اینک ۳.۸ کیلومتر آن باقیمانده که در آینده نزدیک به مناقصه خواهد رفت و عملیات اجرایی آن شروع می شود.

استاندار فارس به یکی از چالش های اساسی مردم بخش بیرم و صحرای باغ مبنی بر مشکل کمبود منابع آبی پایدار نیز اشاره کرد و گفت: این دغدغه به طور جدی در دستور کار حوزه عمرانی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: مشکل آبی در این شهرستان و برخی مناطق جنوبی استان فارس با افتتاح و بهره برداری از سدهای موجود از جمله سد سلمان فارسی و سد هایقر مرتفع خواهند شد.

وی گفت: بدون شک تا پایان سال جاری آبگیری از این سدها انجام می شود و وارد مدار بهره برداری قرار خواهند گرفت.

 کارگروه بررسی مطالبات مردم لارستان در استانداری فارس تشکیل شده است

لاستاندارفارس همچنین گفت: کارگروه و کمیته های زیرمجموعه برای پیگیری مسایل، مطالبات و خواسته های به حق مردم شهرستان لارستان و بخش ها و روستاهای تابعه در استانداری تشکیل شده و خواسته ها و مشکلات آنها تا حصول نتیجه نهایی مورد رصد دقیق قرار خواهد گرفت.

رحیمی در جمع برخی از مردم، معتمدین محلی و مسئولان و مدیران بخش صحرای باغ(عماد شهر) تصریح کرد: تشکیل این کمیته ها یکی از رویکردهای مهم در انجام هر سفر شهرستانی و یا ملاقات های مردمی در استانداری فارس است.

وی گفت: جهت گیری سفرهای شهرستانی و دیدارهای مردمی باید بدون هر گونه نگاه و رویکرد پوپولیستی و هدفمند ، اثربخش و ملموس در آینده زندگی مردم باشد.

رحیمی همچنین با تقدیر از نگاه و رویکرد مردمی فرماندار ویژه لارستان گفت: با توجه به تدبیری که فرمانداری در جریان سرکشی ها و آگاهی از مسایل و مشکلات مردم این مناطق داشته و بارها دغدغه مندی مردم را در سطح استان و ملی پیگیری کرده ، این بار نیز با تلاشی مضاعف و باهمکاری مجموعه دستگاه های متولی استان برای رفع این دغدغه ها وارد میدان خواهد شد.

رحیمی یادآور شد: برخی مشکلات و زیرساخت های لازم در این منطقه در سطح استانی قابل اجرا و رفع است که در اسرع وقت و با تخصیص اعتبارات استانی برای حل این چالش ها چاره اندیشی خواهد شد و برخی نیازها نیز نیازمند بررسی و تخصیص اعتبارات ملی است که از طریق مراجع و مقامات دولتی و وزارتخانه های مربوطه باید پیگیری شود.

وی همچنین از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس، معاونت های عمرانی و اقتصادی استانداری فارس و فرماندار ویژه لارستان خواست مشکلات و مسایل مهم و درخواست های اولویت دار این بخش ها و مردم را به طور دقیق و کارشناسانه احصا و با طرح در این کمیه ها تصمیات و اقدام های لازم برای پیگیری و مرتفع کردن موانع صورت گیرد.

رحیمی همچنین استفاده از ظرفیت خیرین و سرمایه گذاران در حوزه های گوناگون و برای کاهش بار مشکلات مردم درمناطق مختلف این شهرستان را خواستار شد و گفت: هر اقدام اقتصادی و عمرانی در حوز های مختلف در این بخش ها باید متناسب با اقلیم ، شرایط بومی و ظرفیت های متنوع این مناطق باشد.

استاندار فارس تاکید کرد: البته خدمات قابل توجهی در همه دولت ها به ویژه در دولت تدبیر و امید در بخش های مختلف لارستان انجام شده اما به دلیل عمق محرومیت ها و مشکلات انباشت شده ، خدمات انجام گرفته چندان ملموس نیست.

وی به برخی از عمده ترین مسائل و مشکلات بخش های بنارویه، صحرای باغ و بیرم و جویم اشاره کرد و گفت: مهمترین خواسته ها و دغدغه های مردم در حوزه های راه، آموزش، مخابرات (فیبر نوری)، کمبود آب شرب و کشاورزی و نبود منابع آبی پایدار بوده که این مطالبات به حق مردم مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهند گرفت و تصمیمات مقتضی به فراخور نیازها در این بخش ها اتخاذ خواهد شد.

رحیمی با بین اینکه بن بستی در حل مشکلات مردم وجود ندارد و تنها باید راه حل و یا تدبیر لازم برای رفع مشکل را پیدا کرد، گفت: توجه به خواسته های عمومی و قابل حل از جمله سیاست های مهم و راهبردی دولت تدبیر و امید در شرایط حساس کنونی است.

مرکز بخش صحرای باغ ، شهرستان لارستان با ۴٣٠٠نفر حمعیت  در ١٠٠کیلومتری شهر لار و۴٧۵ کیلومتری شیراز واقع شده است ، قبلا این شهر عمادده نام داشت که در تابستان امسال با تصویب هیات دولت به عماد شهر تغییر نام یافت.

شهرستان لارستان در سال ۱۳۸۸ با تصویب هیات دولت به فرمانداری ویژه ارتقا یافت.

این شهرستان به مرکزیت شهر لاربا جمعیتی حدود ۲۳۰ هزار نفر در فاصله حدود ۳۸۰ کیلومتری شیراز در جنوب استان فارس واقع شده است.