به گزارش ایرنا ترودو روز پنجشنبه به وقت محلی در یک کنفرانس خبری افزود: چنین اقدامی میلیون ها کانادایی را که هر سال به خارج سفر می کنند به خطر می اندازد ما نمی توانیم اجازه دهیم فشارهای سیاسی یا دستگیری های تصادفی شهروندان کانادایی بر عملکرد سیستم دادگستری ما تاثیر بگذارد.
منگ در ماه دسامبر ۲۰۱۸ در کانادا دستگیر شد وزارت دادگستری آمریکا کمی بعد او را به جرم کلاهبرداری و اتهامات دیگر تحت پیگرد قانونی قرار داد و درخواست استرداد او را کرد.
منگ پس از آزاد شدن به قید وثیقه در خانه خود در ونکوور زندگی میکند موکلان او میگویند که ادعاهای آمریکا علیه او در کانادا جرم محسوب نمیشود، زیرا این ادعاها بر اساس نقض تحریم های آمریکا علیه ایران هستند.
در پی بازداشت منگ توسط کانادا، پکن چند روز بعد دو شهروند کانادایی به نامهای «مایکل اسپاور» تاجر و «مایکل کوریگ» دیپلمات سابق کانادایی را به اتهام «به خطر انداختن امنیت ملی چین» بازداشت کرد.
دادستانی ارشد چین هفته گذشته با صدور بیانیهای اعلام کرد این دو کانادایی به اتهام جاسوسی تحت پیگرد قانونی قرار گرفتهاند در بیانیه دادستان کل چین آمده است کوریگ توسط دادستان پکن و اسپاور توسط دادستان شهر داندونگ واقع در استان لیائونینگ در شمال شرقی چین تحت پیگرد قانونی قرار گرفتهاند.
بر اساس دو اطلاعیه جداگانه دادستان کل چین، کوریگ به «جاسوسی از اسرار دولتی و اطلاعاتی» و اسپاور به «جاسوسی از اسرار دولتی و ارسال غیرقانونی آنها به نیروهای خارجی» متهم هستند.
اگرچه پکن اصرار دارد که هیچ ارتباطی بین خانم منگ و دو کانادایی در بازداشت وجود ندارد اما ترودو گفت که پیوند مشخصی وجود دارد.
وی گفت: ما از آنچه چین انجام داد ابراز تاسف می کنیم و همچنان ثابت قدم و مستحکم خواهیم ماند.
اظهارات نخست وزیر کانادا در حالی است که چین اوتاوا را به همدستی با واشنگتن متهم کرده و می گوید پرونده خانم منگ سیاسی است.
روابط چین و کانادا از دسامبر سال ۲۰۱۸ که اتاوا خانم منگ را بازداشت کرد و در صدد استرداد او به آمریکا است تنش زا شده است.
چین همچنین واردات بذر کلزا کانادایی و محصولات گوشتی را نیز مسدود کرده است.