پکن- ایرنا- نشست مجازی «محمد کشاورز زاده» سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین با دانشجویان ایرانی مقیم این کشور امروز جمعه برگزار شد.

به گزارش ایرنا در این نشست که علاوه بر سفیر ایران در چین، «رمضان پرواز» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شانگهای، «عادل شیرغلامی» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در گوانجو و «عباسعلی وفایی» رایزن فرهنگی و سرپرست رایزنی علمی سفارت ایران در چین حضور داشتند دانشجویان به طرح سئوالات و مشکلات خود پرداختند.

این نشست با همت اتحادیه دانشجویان ایرانی مقیم چین شامل مجامع دانشجویان ایرانی مقیم شهرهای پکن، شانگهای، نانجینگ، شیان و ... برگزار شد.

«نجمه کریمی» دبیر مجمع دانشجویان ایرانی مقیم پکن در این نشست خواستار فراهم شدن شرایط برای تردد دانشجویان بین ایران و چین به ویژه دانشجویانی که فارغ التحصیل شده اند شد و گفت: فراهم کردن شرایط برای تمدید ویزای دانشجویانی ایرانی مقیم چین،  رفع محدودیت های حساب بانکی و ویچتی دانشجویان ایرانی در چین و رفع مشکل دسترسی به سامانه های وزارت امور خارجه ایران در چین از دیگر خواسته های دانشجویان است.

«حمید باستانی» دبیر دانشجویان ایرانی مقیم ججیانگ هم با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۲۰ دانشجوی ایرانی در این استان مشغول تحصیل هستند از نبود متولی برای جامعه دانشجویان ایرانی مقیم چین، اخذ پذیرش توسط سودجویان با جعل مدرک، وجود ذهنیت غلط در مورد ارزش مدرک تحصیلی صادر شده توسط دانشگاه های چین در برابر کشورهای اروپایی و غربی در ایران و فراهم کردن زمینه انتقال دانشجویان ایرانی مقیم چین برای ادامه تحصیل به دانشگاه های ایران به عنوان بخشی از مشکلات و خواسته های دانشجویان نام برد.  

«سید امین اصفهانی» از مجمع دانشجویان ایرانی مقیم نانجینگ هم خواستار به روز کردن لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت خانه های علوم و بهداشت ایران شد.

تخصیص بودجه مشخص برای دانشجویان به ویژه دانشجویان ووهان، اختصاص سهمیه برای بورسیه دانشجویان ایرانی در چین و تعین تکلیف ارز دانشجویی از دیگر خواسته های دانشجویانی ایرانی مقیم چین بود که توسط نماینده دانشجویان ووهان مطرح شد.

«جعفر باقری»  رئیس اداره بورس و دانشجویی وزارت امور خارجه هم در این نشست گفت: امکان انتقال دانشجویان پزشکی به ایران بعد از برگزاری آزمون و اعمال همطرازی و دریافت شهریه بر اساس آخرین هزینه پرداختی در کشور مبدا، توسط وزارت بهداشت کار امکانپذیر است.

«وفایی» رایزن فرهنگی و سرپرست رایزنی علوم در چین هم در این نشست در مورد برخی از مسایل و مشکلات دانشجویان از جمله در زمینه چگونگی اختصاص سهمیه بورسیه به دانشگاه های چین، تخصیص ارز دانشجویی، اختصاص بودجه برای مجامع دانشجویی و ... توضیحاتی ارایه کرد.

وی در مورد وضعیت ترم آینده دانشگاه های چین هم گفت اینکه این دانشگاه ها ترم آینده را به صورت آنلاین یا حضوری برگزار کنند هنوز مشخص نیست.

وفایی تصریح کرد که امکان برخورداری دانشجویان از تخفیف در شهریه با توجه به برگزاری آنلاین کلاس ها در چین پیگیری خواهد شد.

«مهمانپرست» کنسول جمهوری اسلامی ایران در چین هم در مورد شرایط تمدید ویزا و پاسپورت و شرایط معافیت سربازی دانشجویان توضیحاتی ارایه کرد.

«شیرغلامی» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در گوانجو هم در این نشست گفت: کرونا خیلی از ابعاد زندگی اجتماعی انسان ها را تحت تاثیر قرار داده و مباحث علمی و دانشگاهی هم جدا از این وضعیت نیست.

وی گفت: در چند ماه گذشته که کرونا در جهان شیوع پیدا کرده است یکی از دغدغه های جدی کنسولگری، حل مشکلات ایرانانی بود که در چین حضور داشتند در این زمینه سفارت در خط مقدم و کنسولگری ها هم همکاری زیادی کردند.

به گفته وی سرکنسولگری ایران در گوانجو آماده حل مسایل و مشکلات ایرانیان مقیم جنوب چین از جمله دانشجویان است.

»دهقان»  رایزن اقتصادی ایران در چین هم در این نشست گفت: از نظر دولت چین تمام کسانی که مجوز اقامت در این کشور را دارند امکان دریافت خدمات بانکی را هم دارند و اگر بانک هایی که با دانشجویان ایرانی برخورد نا مناسبی داشته اند به ما معرفی شوند پیگیری های لازم برای اصلاح رویه آنها انجام خواهد شد.

«رمضان پرواز» سرکنسول ایران در شانگهای هم در این نشست با اشاره به اینکه قبل از کرونا سه نشست حضوری با مجامع دانشویان مقیم چنوب چین برگزار شده است گفت: کنسولگری آماده حل و بررسی مشکلات دانشجویان است.