سمنان- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: شیر و فرآورده های لبنی تولید شده در مراکز زیر نظارت این اداره کل در استان از لحاظ بیماری تب مالت انسانی سالم بوده و مشکلی ندارد.

حمیدرضا حسینی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: ۲۵۰ واحد ماست‌بندی در استان سمنان وجود دارد که زیر نظارت اداره کل دامپزشکی است و این اداره کل سالم بودن شیر آماده عرضه در این واحدها را تایید می‌کند.
وی اضافه کرد: سوپر مارکت‌ها مجاز به عرضه شیر فله نیستند و شهروندان می‌توانند هر گونه تخلف و موارد مشکوک را با تماس با شماره ۱۵۱۲ به کارشناسان دامپزشکی به منظور بررسی موضوع اعلام کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان تاکید کرد: مردم شیر فله را از مراکزی مانند سوپرمارکت‌ها که زیر نظارت اداره کل دامپزشکی نیستند خریداری نکنند، چرا که شیر عرضه شده در سوپرمارکت‌ها به دلیل فقدان نظارت، مورد تایید این اداره کل نیست.
حسینی یادآور شد: شهروندان شیر و فرآورده های لبنی را به منظور اطمینان از سلامت شیر از مراکز مجاز تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان سمنان خریداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان ادامه داد: بیماری تب مالت بیشتر در ماه های تیر و مرداد در فصل تابستان در دام سبک شیوع پیدا می کند.
وی بیان کرد: با اجرای طرح‌های پیشگیری و ارایه آموزش‌های لازم و کاربردی به دامداران موردی از شیوع تب مالت دامی در استان سمنان گزارش نشده است.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: بهترین راه پیشگیری از ابتلا به تب مالت برای انسان، اجتناب از مصرف شیر نجوشیده یا غیرپاستوریزه و پرهیز از خرید فرآورده‌های لبنی مانند بستنی و ماست غیر پاستوریزه است.
بیماری تب مالت یا بروسلوزبه عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام محسوب می‌شود. باکتری بروسلا که ایجادکننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می‌ کند. این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام ، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دام‌های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می‌گیرد.
تب مالت از انسان به انسان منتقل نمی شود اما از گاو، خوک، گوسفند یا بز آلوده به انسان انتقال می‌یابد. تب مالت روی اعضای خون‌ساز بدن مانند مغز استخوان ، گره‌های لنفاوی، کبد و طحال تأثیر می‌گذارد. مصرف شیر، محصولات لبنی (کره، پنیر) یا محصولات گوشتی حیوانات آلوده موجب سرایت بیماری به انسان می‌شود. کم‌خونی وخیم یا مشکلات معده و سابقهٔ جراحی آن به دلیل کاهش اسید معده امکان بروز بیماری را بالا می‌برد.