قیمت نفت اگرچه در هفته های گذشته با شیب صعودی همراه بوده اما نوساناتی نیز تجربه کرده است. در این میان عوامل مختلفی مانند ترس از موج دوم کرونا، کاهش تقاضا و از همه مهمتر تنش بین چین و آمریکا این بازار را تحت تاثیر قرار داده است.
تنش بین این دو کشور تا آنجا پیش رفته که آمریکا تحریمهای اژدهای زرد را تصویب کرد اما هنوز مشخص نیست اجرای این تحریمها نیز به واقعیت بپیوندد.
در همین زمینه رویترز نوشت که چین و آمریکا بعد از چهار دهه حالا به طلاق اقتصادی رسیدهاند. موضوعی که میتواند به طور مستقیم ۴۰ درصد اقتصاد جهان و غیر مستقیم کل اقتصاد را تحت تاثیر قرار دهد و رشد اقتصادی را بیش از پیش منفی کند.
با کاهش رشد اقتصادی، تقاضا برای نفت خام نیز کاهش خواهد داشت و این امر فشار مضاعفی بر قیمتهای شکننده طلای سیاه وارد میکند.
در کنار آن، احتمال گسترش موج دوم کرونا در جهان نیز فعالان اقتصادی را نگران کرده است. زیرا در آن صورت محدودیتها به فعالیتهای اقتصادی باز میگردد و مصرف انرژی به حداقل میرسد.
این در حالی است که در شرایط فعلی تنها فاکتور تقویتکننده قیمت نفت تداوم توافق کاهش تولید است که همچنان عرضه نفت را پایین نگه میدارد.
در این شرایط قیمت نفت برنت هفته گذشته با کاهش ۲.۸ درصدی از ۴۲ دلار و ۱۹ سنت در روز دوشنبه به ۴۱ دلار و ۲ سنت در روز جمعه رسید.
نفت شاخص آمریکا نیز حدود یک درصد کاهش را تجربه کرد و از ۳۸ دلار و ۸۴ سنت به ۳۸ دلار و ۴۹ سنت کاهش پیدا کرد.