جمال صالحی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه برداشت و خرید گندم از سطح مزارع استان آغاز شده است، اظهار داشت: ۹۰ مرکز در استان گندم مازاد برنیاز کشاورزان را خریداری میکنند که از این تعداد ۶۸ مرکز تعاون روستایی و مابقی سیلوهای بخش دولتی و خصوصی و کارخانجات آردسازی است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۷۳۱ تن گندم از سوی کشاورزان شهرستان کامیاران تحویل مراکز خرید شده است، اضافه کرد: خرید تضمینی گندم طی هفته جاری بتدریج در شهرستانهای دیگر استان هم آغاز میشود.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان با بیان اینکه نرخ پایه خرید تضمینی گندم با افت چهار درصد مفید و یک درصد غیر مفید، هر کیلوگرم دو هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است، یادآور شد: قیمت خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه در سال ماقبل آن که یک هزا ر و ۷۰۰ تومان بود ۴۷ درصد رشد داشته است.
صالحی با اشاره به اینکه قیمت خرید تضمینی کلزا امسال نسبت به سال گذشته ۴۴ درصد افزایش داشته است، تاکید کرد: ۳۷ هزار و ۵۱۰ کیلوگرم کلزا هم از کلزاکاران کامیارانی خریداری شده است،
وی با بیان اینکه هفت مرکز در شهرستانهای قروه، دهگلان، کامیاران، مریوان، سقز، بیجار و سنندج آماده خرید دانههای روغنی از کشاورزان هستند، افزود: قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم آفتابگردان ۴۱ هزار و ۵۶۵ ریال، گلرنگ ۴۰ هزار و ۸۵۰ و سویا ۳۸ هزار و ۵۲۳ ریال است.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان گفت: فرآیند خرید گندم در مراکز خرید و سیلوها با رعایت همه موارد بهداشتی همچون استفاده از ماسک و موادضدعفونی انجام میشود و ساعت کار هم در این مراکز از هشت صبح تا ۲۰ تعیین شده که با پیشنهاد فرمانداران در ایام پیک خرید قابل تغییر و افزایش است.
استان کردستان دارای ۲۸ میلیون هکتار با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استانهای موفق در حوزه کشاورزی باشد.
این استان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی حدود ۱۲ درصد بوده و دارای حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار رأس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار رأس دام سنگین (گاو و گوساله)، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل است.
جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید میکنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.
تولید سالانه محصولات کشاورزی کردستان نزدیک به دو میلیون تن است که بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آن شامل انواع محصولات زراعی و بقیه باغی است.