کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان کرمانشاه گفت: سازمان جنگل‌های کشور با برداشت سقز از درختان بنه استان موافقت کرد و به زودی بهره برداران می‌توانند در این زمینه اقدام کنند.

ماشالله کولانی روز شنبه به ایرنا افزود: این مجوز برای برداشت سقز از سطح ۲۰۰ هزار هکتار از جنگل های استان که پراکنش درخت بنه در آنها مطلوب است صادر شده است.

وی توضیح داد: با توجه به بیکاری و مشکلات اقتصادی مردم منطقه پس از مذاکرات نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با سازمان جنگل ها توانستیم این مجوز را دریافت کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان کرمانشاه با بیان اینکه این مجوز به شهرستان های غربی استان داده می شود، گفت: شرایط شرکت بهره برداران برای عقد قرارداد به اطلاع عموم خواهد رسید.

کولانی با بیان اینکه سال ۹۷ آخرین برداشت سقز از درختان بنه کرمانشاه انجام شده است، گفت: در این سال ۴۵ تن سقز در استان به دست آمد که ۵۰ درصد آن در داخل کشور مصرف و ۵۰ درصد دیگر به کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس صادر شد.

استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

۹۶۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ نیز در استان کرمانشاه وجود دارد.

در این استان همچنین سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون با ۵۴ هزار هکتار، بوزین و مره‌خیل در پاوه با ۲۳ هزار هکتار و قلاجه هم با حدود ۴۳ هزار هکتار وجود دارد.

سقزگیری در ماه‌های تیر و مرداد و یا ایجاد شیار روی درختان بنه انجام می شود.

سقز که افراد بومی بیشتر به صورت آدامس از آن استفاده می کنند در صنایع داروسازی ساخت شکلات و آدامس و بعضی مصارف صنعتی نیز کاربرد دارد.