تهران- ایرنا- دارنده مدال برنز شمشیربازی جوانان جهان گفت: «مجتبی عابدینی» کاپیتان تیم ملی موجب شد تا با این رشته آشنا شوم اما واقعیتی که وجود دارد که دایی‌ام هیچ اعتقادی به رابطه و پارتی‌بازی ندارد.

شمشیربازی ایران به ویژه در اسلحه سابر در چند سال گذشته رشد خیره‌کننده ای داشته،  رشدی که با کسب عنوان چهارم «مجتبی عابدینی» در المپیک ۲۰۱۶ ریو شروع و اکنون با کسب سهمیه تیمی و انفرادی المپیک ۲۰۲۱ توکیو در حال تکمیل شدن است. هر چند که برخی این نتایج را مقطعی و مربوط به نسل خاصی می‌دانند اما کسب عنوان نایب قهرمانی جوانان آسیا و عنوان سوم مسابقان جوانان جهان از سوی یکی دیگر از استعدادهای این رشته موجب شد تا امید به توسعه پایدار شمشیربازی بیش از پیش باشد.

«امیرحسین شاکر» که اکنون در صدر برترین سابریست‌های جوان ایرانی قرار دارد و عناوینی مانند مدال برنز جهانی، نقره و برنز آسیایی را در کارنامه دارد از آن دست استعدادهایی است که امید می‌رود بتواند در المپیک ۲۰۲۴ پاریس یک ستاره باشد. او در المپیک جوانان ۲۰۱۸ «بوینس آیرس» نیز حضور داشت و عنوان نهمی را کسب کرد. شاکر همچنین خواهرزاده «مجتبی عابدینی» پرافتخارترین شمشیرباز ایرانی و کاپیتان تیم ملی است.

برهمین اساس خبرنگار ورزشی ایرنا گفت و گویی را با این ملی‌پوش شمشیربازی ایران انجام داده که مشروح آنرا در زیر می‌خوانیم:

عابدینی الگوی ورزشی‌ام است

از ۱۰ سالگی به  شمشیربازی روی آوردم و یکی از مشوق‌های من در این زمینه «مجتبی عابدینی» بود. او در خانه با من تمرین و بسیاری از تکنیک‌ها را از کاپیتان تیم‌ملی اسلحه سابر آموختم. اما تمرین در کنار عابدینی همیشگی نبود بلکه به خاطر حضور داییم در تمرینات و اردوهای تیم ملی با مربیان دیگری نیز کار کردم. حاصل این کارها حضور در صدر جدول سابریست های جوان ایرانی و کسب مدال برنز جهانی و نقره آسیایی در رده سنی جوانان است. البته ۲ برنز آسیایی را نیز در کارنامه دارم.

دایی‌ام اعتقادی به رابطه ندارد

من تمام تلاش خود را برای فراگیری تکنیک و تاکتیک‌های مبارزه انجام می دهم. شاید برخی فکر کنند که خواهزاده مجتبی عابدینی بودن می‌تواند موجب رشد شود. این درست است اما داییم تنها در بخش آموزش به من کمک کرد و هیچگاه از نام و ارتباط خود برای ارتقای من بهره نبرد. آنچه که موجب شده تا به چنین جایگاهی برسم تلاش خود و راهنمایی مربیانم بود.

برای المپیک ۲۰۲۴ برنامه دارم

شمشیربازی اسلحه سابر ایران در حال توسعه است و این حقیقتی انکار ناپذیر در جهان به شمار می‌رود. تیم ما اکنون بالاتر از قدرت‌های جهانی سهمیه کسب کرده و می تواند در المپیک ۲۰۲۱ توکیو افتخار آفرین باشد. من با وجود ۲۰ سال سن در ترکیب تیم کنونی نیستم چون مهره‌های باتجربه‌تری در ترکیب قرار  دارند. اما تمام تلاشم این است که بتوانم در المپیک ۲۰۲۴ پاریس حضور داشته باشم و افتخار آفرینی کنم. جوانان سابریست ایرانی نشان دادند از حریفان خود چیزی کم ندارند.

قدرت‌های برتر سابر مغلوب ایران شدند

نتیاج شمشیربازهای ایرانی در چند سال گذشته نشان می‌دهد که قدرت‌های برتر جهانی شکست ناپذیر نیستند. مجتبی عابدینی در المپیک ۲۰۱۶ ریو توانست شمشیربازانی از کره‌جنوبی‌ و ایتالیا را مغلوب کند. «گو» حریف کره‌ای کاپیتان تیم ملی دارنده مدال طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن بود. او همچنین شمشیربازانی از ایتالیا و فرانسه را مغلوب کرد.

البته توسعه شمشیربازی ایران تنها در بخش انفرادی نیست بلکه کسب سهمیه تیمی بالاتر از قدرت‌هایی مانند فرانسه و روسیه نشان می‌دهد ایران اکنون به قدرت جهانی در این رشته تبدیل شده و امید به کسب سکو در المپیک ۲۰۲۱ توکیو نیز وجود دارد.

امکانات در حد نام ایران نیست

تمام افتخارات چند سال اخیر نتیجه زحمات ورزشکاران، فدراسیون و مربیان تیم ملی به ویژه «پیمان فخری» است. امکانات ما در سطح بسیار پایین قرار دارد. در تهران سالن مجهز برای تمرین کم است این در حالی است که در شهر سئول پایتخت کره جنوبی بیش از هزار آکادمی برای توسعه شمشیربازی وجود دارد. نمی‌شود سطح امکانات را با نتایج ایران در سطح جهان مقایسه کرد. اگر بگویم تمام این نتایج با دست خالی کسب شده، گزاف نیست.

نباید دغدغه داشته باشیم

برای نتیجه گیری فقط تلاش لازم نیست. ایران اکنون در جمع قدرت‌های برتر قرار  دارد و داشتن یک سالن استاندارد می‌تواند کمک زیادی به سابریست‌ها کند. همچنین جوانان و نوجوانان این رشته نباید دغدغه فکری داشته باشند.

نامزد برترین سابریست جوان هستم

فدراسیون جهانی شمشیربازی مسابقه مجازی بین برترین سابریست‌های جوان برگزار کرده که من به کمک هموطنان توانستم با یک شمشیرباز شیلیایی به فینال صعود کنم و تا آخر امروز نتیجه نهایی اعلام می شود. امیدوارم لطف هموطنان موجب قهرمانی من در این نظر سنجی شود.