تهران- ایرنا- صدراعظم آلمان در واکنش به تهدید آمریکا برای خروج نظامیانش از این کشور، ضمن انتقاد از این اقدام واشنگتن، از متحدان اروپایی برلین خواست در مقابل فشارهای دولت واشنگتن مسئولیت بیشتری برعهده‌بگیرند.

«آنگلا مرکل» در گفت و گو با نشریه «زود دویچه سایتونگ» و پنج رسانه اروپایی دیگر بار دیگر تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای خروج نظامیان این کشور از آلمان را به باد انتقاد گرفت و  تاکید کرد: حضور نظامیان آمریکایی در آلمان تنها مربوط به منافع و امنیت آلمان نیست بلکه به امنیت و منافع ناتو و منافع  خود ایالت متحده نیز گره خورده است.
به گفته وی  دلایل متقنی برای متعهد ماندن اعضا به ناتو و چتر هسته ای مشترک وجود دارد و مطمئنا اروپا باید در مقایسه با دوره جنگ سرد مسئولیت بیشتری را بر عهده بگیرد.
مرکل افزود: ما با این تصور بزرگ شده ایم که ایالات متحده همواره می خواهد ابرقدرت جهانی باشد. اگر آمریکا با خواست خود می خواهد از این نقش خداحافظی کند، باید واقعا در موردش فکری بنیادین بکنیم.
صدراعظم آلمان با اشاره به اقدامات دولتش برای تقویت توان نظامی این کشور در سال های اخیر یادآور شد:  ما در آلمان می دانیم که باید بیشتر برای دفاع هزینه کنیم. از این رو در سالهای اخیر به پیشرفت های چشمگیری رسیده ایم و برای توانایی های نظامی خود به این کار ادامه خواهیم داد.

تحلیل گران معتقدند دولت دونالد ترامپ با تهدید به خروج نظامیانش از آلمان، از یک سو هدف تعضیف ناتو را دنبال می کند و از سوی دیگر، قصد دارد از آن به عنوان یک حربه انتخاباتی بهره برداری کند.
مرکل در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به شرایط دشوار ناشی از بحران کرونا گفت آلمان نباید تنها به فکر خودش بوده و برای یک «همبستگی خارق العاده» آماده باشد.

رئیس جمهوری آمریکا تصمیم دارد برلین را به دلیل پرداخت نکردن سهمش از بودجه ناتو و نادیده گرفتن سیاست‌های تحریمی واشنگتن علیه روسیه، مجازات کند و در این راستا از کاهش تعداد نظامیان آمریکایی در آلمان به عنوان اهرم فشار استفاده می‌کند. چنین تصمیمی انتقادهای داخلی و خارجی به ویژه در بین همپیانان ترامپ در آمریکا و ناتو، به همراه داشته است.
در جدیدترین واکنش ها به طرح رئیس جمهوری آمریکا برای خارج کردن نزدیک به ۱۰ هزار نظامی این کشور از آلمان، انتقاد شدید هم حزبی‌های وی در کنگره بوده است.

ترامپ دوشنبه دو هفته پیش اعلام کرد که تعداد سربازان آمریکایی در آلمان باید به ۲۵ هزار نفر کاهش یابد. در حال حاضر حدود ۳۴ هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی در آلمان مستقر هستند. ترامپ با این اقدام، می‌خواهد آلمان را به خاطر آنچه که او پرداخت نکردن سهم واقعی از هزینه‌های دفاعی ناتو می‌نامد، مجازات کند. او همچنین انتقاد می‌کند که آلمان میلیاردها دلار برای دریافت انرژی به روسیه می‌پردازد ، اما در عین حال می‌خواهد که ایالات متحده از منافع این کشور محافظت کند.