عبیدالله رستمی روز شنبه در نشستی با بیژن زمان پیرا فیلمساز فعال و نخبه استان کردستان و دریافت کننده گواهینانه درجه هنری اظهار داشت: برنامه ریزیهایی با صدا و سیمای مرکز کردستان شده تا در حوزه تئاتر و سینما از آثار هنری فیلمسازان و تولیدکنندگان آثار نمایشی حمایت شود.
وی با بیان اینکه از نقطه نظرات و پیشنهادات هنرمندان در این حال و اوضاع شیوع کرونا برای شروع فعالیتهای هنری و تولید آثار هنری استقبال میکنیم، اضافه کرد: بیماری کرونا مثل همه اپیدمیهای دیگر به اتمام خواهد رسید اما لازم است هم اکنون با همراهی و همیاری هنرمندان، فعالیت هنری و فیلمسازی از سر گرفته شود.
بیژان زمان پیرا فیلمساز مطرح حوزه فیلم های مستند و تجربی نیز در این نشست گفت: متاسفانه شرایط بوجود آمده به دلیل بیماری کرونا موجب تعطیلی تمام کارهای هنری شده از سوی دیگر بیشتر هنرمندان این عرصه دچار مشکلات مالی و معیشتی شدهاند.
وی افزود: در این شرایط کرونایی متولیان امور هنری استان و کشور لازم است با همکاری و مساعی هنرمندان شرایط نمایش آثار تولید شده را در تلویزیون و فضای مجازی پیگیری کنند تا امکان تولید آثار سینمایی و مستند باردیگر برای هنرمندان فراهم شود.
زمان پیرا تاکید کرد: فیلم مستند «موش و گربه» در جشنوارههای مختلفی در سطح دنیا از جمله جشنواره بینالمللی فیلم «غذاهای آرام» در ایتالیا، جشنواره فیلم کُردی لندن، جشنواره فیلم «دی پوپولی» در فلورانس، جشنواره فیلم کُردی منچستر، جشنواره بینالمللی فیلم «کرونا» در ایرلند، جشنواره بینالمللی فیلم مادرید، جشنواره فیلم شهر، جشنواره بینالمللی فیلم میلان، جشنواره بینالمللی فیلم «میامی» و همچنین در جشنواره بینالمللی فیلم «ویسکانسین» به نمایش در آمد و در جشنواره فیلم «مالسکورتو» ایتالیا نیز توانست مطرح شود.
کارگردان «پنجرهای رو به آفتاب» با اشاره به مضمون فیلم «موش و گربه» اظهار داشت: این فیلم به مشکلات نان میپردازد و موضوع آن جمعآوری خُرده نان توسط بچهها در سطح شهر سنندج است؛ آنها این نانها را پس از جمع کردن به جایی میفروشند که به صورت عمده آنها را جمعآوری میکند.
وی یادآور شد: این قضیه را دنبال کردم و دیدم که بخشی از آنها خوراک دام و طیور و بخشی هم راهی کارخانههای سوسیس و کالباس و حتی بیسکویتسازی میشود ولی این قسمتها را از فیلم حذف کردند.
این فیلمساز به حضور مستند «موش و گربه» در بسیاری از جشنواره ها اشاره کرد و گفت: در کردستان محدودیتها بیشتر از تهران است بنابراین فیلمها را به جشنوارههای خارجی ارسال میکنم به گونهای که امسال فیلم موش و گربه در کشورهای بسیاری به نمایش درآمد.
این مستندساز مطرح با بیان اینکه مستند را قشر خاصی میبینند و مخاطبان آن، مخاطبان خاص هستند، تاکید کرد: میخواهم مردم عادی را هم تماشای مستند کنم و این ایده را باید خود فعالان این عرصه به مخاطبان تزریق کنند.
«بیژن زمان پیرا» سال ۱۳۴۴ در شهر سنندج متولد شده است. سال ۱۳۷۷ با عکاسی وارد دنیای هنر شد و در سال ۱۳۸۰ در انجمن سینمای جوانان ایران در تهران شروع به فعالیت فیلمسازی کرد.
وی تاکنون ۱۱ فیلم کوتاه مستند و داستانی به نامهای «آینه»، «حتماً امروز»، «در رؤیای مدرسه»، «آب را گل نکنیم»، «آب و آینه»، «دستی که متولد میشود»، «طلای سفید» و «موش و گربه» را کارگردانی کرده و ۶۸ جایزه معتبر از جشنوارههای مختلف داخلی و خارجی به دست آورده است.
اتفاقی که موجب شد این فیلمساز و فیلم هایش دوباره خبرساز شوند، این بود که جایزه دهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مالسکورتو» ایتالیا به «موش و گربه» ساخته مشترک بیژن زمان پیرا و ناهید قبادی اهدا شد.
بیژن زمان پیرا و ناهید قبادی زوج هنری حوزه سینمای استان کردستان موفق به دریافت گواهینامه هنری درجه سه در رشته کارگردانی فیلم کوتاه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شدند و در این نشست از سوی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان گواهینامه هنری به بیژن زمان پیرا اعطا شد.
در متن گواهینانه هنری این هنرمندان فعال استان چنین آماده است: «آثار هنری آقای بیژن زمان پیرا و خانم ناهید قبادی در شورای ارزشیابی هنرمندان و نویسندگان وشاعران کشور بررسی و به استناد متمم آیین نامه مصوب جلسه ۵۶۹ مورخ ۱۲مهر ماه ۱۳۸۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی گواهینانه درجه ۳ در رشته «کارگردانی فیلم کوتاه» به ایشان اعطا گردید».