تهران - ایرنا - اروپایی‌ها در شرایطی به کاهش محدودیت‌های کرونایی خود ادامه می‌دهند که طبق هشدار اخیر سازمان جهانی بهداشت، از زمان آغاز این کاهش تاکنون، اروپا افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ را شاهد بوده است. در عین حال اقتصاد بحران زده قاره سبز می‌تواند به افزایش بدهی دولت‌ها و شرکت‌های اروپایی منجر شود.

اگرچه آمریکا با ثبت ابتلای بیش از ۲ میلیون و ۵۵۳ هزار نفر تا زمان حاضر همچنان در راس کشورهای جهان در تعداد مبتلایان کرونا قرار گرفته اما اروپا هم دست کمی از این کشور ندارد. به گونه‌ای که به گفته   «هانس کلوژ- Hans Kluge»  مدیر بخش اروپایی سازمان جهانی بهداشت، ۳۰ کشور اروپایی در مدت دو هفته گذشته افزایش موارد ابتلای جمعی جدید را شاهد بودند.

هم‌اینک، پس از روسیه، برزیل و هند که با بیشترین آمار به ترتیب در جایگاه‌های دوم، سوم و چهارم از نظر میزان ابتلا قرار گرفته‌اند، انگلستان با نزدیک به ۳۱۰ هزار نفر بیمار، وارد شرایط جدیدتری از اپیدمی کرونا شده است؛ دولت انگلیس از مردم خواسته تا برای جلوگیری از احیای مجدد بیماری، فاصله اجتماعی را رعایت کنند چرا که به دلیل موج گرما جمعیت بسیاری به سواحل این کشور هجوم آوردند. به دنبال این اتفاق و با توجه به مقررات مربوط به مقابله با شیوع کرونا از مردم خواسته شده که به سواحل نروند.

این در حالی است که کاهش محدودیت های کرونایی در دیگر کشورهای اروپایی همچنان ادامه دارد؛ به گزارش خبرگزاری فرانسه، پس از گذشت حدود سه ماه از تعطیلی فرودگاه «اورلی» پاریس به دنبال شیوع کرونا، این فرودگاه از روز جمعه با انجام نخستین پرواز به مقصد شهر پورتو در پرتغال، فعالیت خود را از سر گرفت.

فرانسه در ادامه لغو محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری بیماری کووید -۱۹ همچنین در روز پنجشنبه برج ایفل مشهورترین نماد پایتخت این کشور را به روی بازدیدکنندگان بازگشایی کرد.

دانش آموزان ایتالیایی هم که از روز نهم مارس/ ۱۹ اسفند ۹۸ به دنبال تعطیلی مدارس نتوانسته بودند سر کلاس‌های درس خود بروند از روز ۱۴ سپتامبر/۲۴ شهریور و با رعایت حداکثر موارد ایمنی راهی مدارس خود خواهند شد.

این کاهش محدودیت‌ها در حالی است که آلمان روز سه‌شنبه اعلام کرد برای نخستین بار پس از لغو بسیاری از محدودیت‌های رفت و آمد در یک ماه و نیم گذشته، جمعیت ساکن در دو کانون این کشور را قرنطینه خواهد کرد. این تصمیم پس از شیوع ویروس کرونا در بزرگترین کشتارگاه آلمان واقع در منطقه نوردراین‌-وستفالن گرفته شد؛ بنابر گزارش مقامات نتیجه آزمایش کرونای دست‌کم ۷۳۰ نفر از کارگران این کشتارگاه مثبت بوده است.

این کشور تاکنون در مقایسه با دیگر شرکای اروپایی خود از جمله فرانسه، ایتالیا و اسپانیا در مدیریت بحران کرونا موفق‌تر عمل کرده است. تاکنون نزدیک به ۱۹۵ هزار نفر از جمعیت نقریبا ۸۴ میلیون نفری این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از ۹ هزار نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

اسپانیا هم که با بیش از ۲۹۴ هزار مورد ابتلا در جایگاه سومین کشور درگیر اروپایی قرار دارد، در حالی دوشنبه گذشته به نقطه پایان وضعیت هشدار و آغاز دوره «عادی سازی جدید» رسید که شیوع دوباره کرونا در برخی شهرها از جمله «اوئسکا» در ایالت آراگون و «مالاگا، کادیز و گرانادا» در ایالت اندلوسیا، دولت را بر آن داشت که در این شهرها محدودیت‌ها و اعمال تدابیر کنترلی را از سر بگیرد.  در شهر «موندراگون» محل زندگی کارگران بلغار در نزدیکی «ناپولس» که از محتمل‌ترین کانون های شیوع دوباره کووید-۱۹ در ایتالیا به شمار می رود، ارتش این کشور به این منطقه اعزام شده تا با کنترل ترددها در این منطقه از گسترش بیماری جلوگیری کند.

علاوه بر نگرانی‌های اروپا از حیث سلامت شهروندان خود، اعضای اتحادیه اروپا همچنان با بحران اقتصادی ناشی از شیوع کرونا دست و پنجه نرم می‌کند؛ رئیس بانک مرکزی اروپا گفته است که بحران اقتصادی جاری باعث افزایش بدهی دولت‌ها و شرکت‌های اروپایی خواهد شد و به گفته «کریستین لاگارد»، آن دسته از کشورهای اروپایی که اقتصاد ضعیف‌تری دارند بیشترین ضربه را از این بحران خواهند خورد.

بانک مرکزی اروپا در گزارش اخیر خود رشد منفی ۸.۷ درصدی را برای اقتصاد قاره اروپا در دوران پساکرونا پیش‌بینی‌کرده است.

اما با وجود تمامی این تفاسیر، لاگارد روز جمعه در عین حال خاطرنشان کرد: سخت‌ترین بخش تبعات ناشی از بحران همه‌گیری ویروس کرونا در منطقه یورو «احتمالا به سر آمده» است.

به نوشته یورونیوز، این نخستین بار پس از ماه‌ها هشدار نسبت به تبعات سنگین بحران سلامت ناشی از شیوع بیماری همه‌گیر کووید۱۹ است که یک موسسه مالی بین‌المللی حتی اگر به شیوه‌ای «محتاطانه» نسبت به سپری شدن سخت‌ترین دوره این بحران ابراز خوشبینی می‌کند.

لاگارد در عین حال تاکید کرده که روند بهبود وضعیت اقتصادی به شیوه‌ای نابرابر و ناقص، دگرگونی‌هایی را در اقتصاد رقم خواهد زد.

بروکسل درصدد است تا در روزهای ۱۷ و ۱۸ ژوئیه/ ۲۷ و ۲۸ تیر نشستی فوق‌العاده را با حضور سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به منظور انجام آخرین رایزنی‌ها برای دست‌یابی به توافق بر سر طرح احیای اقتصادی پس از بحران کرونا برگزار کند؛ مهم‌ترین بخش این طرح ایجاد صندوقی اعتباری به ارزش ۷۵۰ میلیارد یورو برای تامین منابع مالی لازم به منظور کمک به بخش‌های تولید و صنعت و نیز اعطای وام‌های گسترده عنوان شده است.

رئیس بانک مرکزی اروپا اما تاکید دارد که با توجه به مذاکرات فشرده موجود و فرایند سخت و پیچیده‌ای که باید برای تصویب این طرح در نظرگرفته شود، گمان نمی‌کند که نشست اوایل ژوئیه به حصول یک توافق نهایی منجر شود.

از سوی دیگر، میزان پس‌انداز مالی خانواده‌ها در اروپا در دوران شیوع کرونا و قرنطینه به شدت افزایش یافته است.

بانک مرکزی اروپا با اعلام این موضوع در تازه‌ترین گزارش خود دو دلیل برای این افزایش بی‌پیشینه برشمرده است؛ نخست آن که میزان مصرف خانواده‌ها در دوران قرنطینه به شدت کاهش یافته و دوم آن که بسیاری از خانواده‌ها برای احتیاط بیشتر، بر پس‌اندازهای خود افزوده‌اند.

خانواده‌های اروپایی در دوران قرنطینه در مجموع چیزی حدود ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو پس‌انداز کرده‌اند که یک رکورد محسوب می‌شود. بر اساس گزارش بانک مرکزی اروپا در بازه دو ماهه مارس و آوریل که اوج بجران کرونا بود، میزان پس‌اندازها در منطقه یورو بیش از ۱۳۰ درصد افزایش داشته است.