محمد جعفری عصر شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در اجرای این عملیات توسط کشاورزان تلههای دستی ایجاد و برای مبارزه با آفت به درختان آویزان شده است.
وی ادامه داد: در این روش خیلی ساده و کم هزینه، مگسها با نزدیک شدن به تلهها و استشمام بوی سم و به خاطر چسبندگی گرفتار شده و نابود میشوند.
این مسوول اظهار کرد: صب تلههای جلب کننده حاوی مایع سراتراپ، سراتینکس یا فرومون به تعداد ۳۰ تا ۵۰ عدد در هکتار برای شکار انبوه تاثیر بسزایی در جلوگیری از خسارت دارد.
جعفری گفت: همکاری مردم و عمل به توصیههای فنی کارشناسان جهاد کشاورزی، نقش مهمی در نابودی مگس مدیترانهای و پیشگیری از خسارت مالی به محصولات دارد.
آفت مگس مدیترانه ای بیشتر به محصول هلو، زردآلود، گلابی، گوجه، سیب، آلو، توت، به، انگور، خرمالو، انار، انجیر، مرکبات و بعضی از انواع گیاهان زراعی یک ساله حمله میکند که با توجه به گسترده بودن حجم خسارت به طاعون گیاهی مشهور است.
این آفت مهمترین آفت درختان میوه در جهان است که میتواند در طول یک سال ۱۲ نسل از خود را تولید کند.
مگس میوه مدیترانه ای یکی از آفات مخرب دنیاست، و به دلیل مقاومت بالایی که در مقابل شرایط آب و هوایی دارد در نقاط مختلف جهان گسترش پیدا کرده است و نسبت به سایر مگسهای میوه بالاترین خسارت اقتصادی را به بخش کشاورزی و تولید میوه وارد میکند.
مبدا اصلی آفت مگس مدیترانه ای آفریقای شرقی است و از سال ۱۸۲۹ میلادی به تدریج در سایر کشورها انتشار یافته است.
مگس مدیترانهای یکی از خطرناکترین آفات کشاورزی است که به بیش از ۳۰۰ گونه از گیاهان حمله میکند و باعث لهیدگی، پوسیدگی و ریزش میوه میشود و میتواند تا ۱۰۰ درصد محصول را از بین ببرد و انتقال آن از طریق میوه، خاک و جابه جایی حشره کامل امکان پذیر است.
سطح اراضی کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است.
مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.