کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه گفت: ارزش طرح گرمسیری به مخزن‌های جانبی آن است و سد بزرگ هواسان تکمیل کننده این طرح است.

هوشنگ بازوند عصر شنبه در نشست بررسی پروژه سد هواسان از مجموعه طرح عظیم گرمسیری که با حضور معاون عمرانی استاندار، نماینده شهرستان های قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی، مدیران پروژه طرح گرمسیری، مدیر آب منطقه‌ای استان برگزار شد، اظهار داشت: طرح گرمسیری بزرگترین پروژه عمرانی در دست اجرای غرب کشور است و دولت در این شرایط تحریم اقتصادی و بحران کرونا، مبلغ ۳۴۰ میلیارد تومان تاکنون برای این طرح تخصیص داده که در کشور بی سابقه است.‌

وی یادآور شد: این پروژه در واقع مصداق کامل فرصت سازی در شرایط بحران زلزله است.

بازوند عنوان کرد: این پروژه بزرگ با پیگیری ها و اصرار مدیریت ارشد استان و باهدف کمک به اقتصاد مردم زلزله زده منطقه تصویب شد و عملیات اجرایی آن با حضور وزیر نیرو آغاز گردید.

استاندار کرمانشاه تامین مالی این پروژه را از اولویت های اصلی مدیریت ارشد استان در سال ۹۹ برشمرد و گفت: در این زمینه تلاش می کنیم با رایزنی وزارت نیرو مجاب کنیم بخشی از منابع مالی طرح گرمسیری را به این سد هواسان که دل همین پروژه واقع شده؛ اختصاص دهد. 

بازوند افزود: همچنین تلاش می‌کنیم از طریق دریافت تسهیلات از بانک‌ها و تضمین پرداخت سود و اصل تسهیلات، بخش دیگری از هزینه های این طرح را تامین کنیم. 

استاندار کرمانشاه عنوان کرد: در مجموع امیدواریم در سال ۹۹ مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان تسهیلات برای تکمیل سد هواسان، تامین مالی انجام دهیم.
سد هواسان از نوع خاکی با هسته رسی است که حدود ۵۱ متر ارتفاع دارد و ظرفیت مخزن آن ۱۸۸ میلیون متر مکعب است.
برای ساخت این سد که هشتم اردبیهشت ۹۷ با حضور وزیر نیرو آغاز شده به هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است که در صورت تامین تا سال ۱۳۹۹ به اتمام می رسد.
طرح بزرگ سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اجرا است که آب رودخانه سیروان در استان کردستان را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله خارج و زمین های منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری می کند.
 با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد که در این طرح ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.