هیوا لهونیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این سامانهها شامل ۲ پنل ۲۰ کیلوواتی، یک مورد ۱۰ کیلوواتی و ۱۱ پنل ۵ کیلوواتی بوده و چند درخواست دیگر هم برای نصب این صفحهها در دست بررسی است.
وی به عقد قرارداد ۲۰ ساله با مشترکان بخش خصوصی برای خرید برق تولیدی از طریق پنلهای خورشیدی اشاره و اضافه کرد: هر ۲ ماه یکبار هزینه برق تولید شده به مشترکان پرداخت میشود که درآمد خوبی برای سرمایهگذاران است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان با اشاره به اینکه تاکنون ادارات و ارگانهای مختلف نیز ۲۲ نیروگاه خورشیدی نصب کردهاند، افزود: در مجموع ۳۶ پنل خورشیدی در بخشهای اداری و خانگی با ظرفیت تولید ۴۹۵ کیلووات برق در استان به بهرهبرداری رسیده است.
لهونیان یادآور شد: در حال حاضر ۱۹ درخواست برای دریافت مجوز نصب و بهرهبرداری پنل خورشیدی در استان ارائه شده که با ۱۶ مورد آن در نقاط اولویتدار موافقت شده است.
وی تاکید کرد: براساس بخشنامه ابلاغی دولت در سال ۹۴، ادارات و ارگانها موظف هستند ۲۰ درصد انرژی مورد نیاز خود را از طریق انرژیهای تجدیدپذیر به ویژه سامانههای خورشیدی تامین کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت: تغییرات نرخ ارز در سالهای اخیر بویژه برای خرید تجهیزات، کمبود بودجه ادارات و ارگانها، دسترسی آسان به برق دولتی و نرخ انرژی پایین آن در مقایسه با انرژی های تجدیدپذیر از جمله خورشیدی از جمله دلایل عدم تحقق موفق اجرای بخشنامه ذکر شده است.
لهونیان افزود: استان از ظرفیتهای لازم برای ایجاد و توسعه تولید انرژی از طریق نور خورشید برخوردار است و در صورت ایجاد بسترهای لازم، تمایل بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این زمینه بیشتر خواهد شد.
در حال حاضر ۶۶۳ هزار مشترک برق در کردستان از خدمات این شرکت برخوردار و تمام روستاهای بالای ۱۰ خانوار جمعیت به شبکه سراسری برق متصل هستند.