«بهروز اکرمی» روز یکشنبه در نشست قرارگاه پدافند زیستی استان مرکزی در اراک افزود: مردم و مسئولان استان نسبت به ویروس کرونا روند عادی انگاری را در پیش گرفتهاند و این امر موجب شیوع مجدد ویروس بیماری شده است
وی اظهار داشت: مردم و مسئولان باید زندگی با کرونا را یاد بگیرند و زمان مهار این بیماری هنوز مشخص نیست و تاکنون هیچ درمان قطعی و واکسنی برای آن پیدا نشده است.
وی عنوان کرد: هماکنون هیچ تصمیمی برای اعمال محدودیت و تعطیلی در صنوف وجود ندارد و باید اقتصاد با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی به پیش رود اما اگر مردم رعایت نکنند و به مرحله بحران نزدیک شویم، به طور قطع محدودیتها اعمال میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اضافه کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، زدن ماسک از ۱۵ تیرماه جاری در بیرون از خانه اجباری است و مقرراتی نیز برای برخورد در این خصوص اندیشیده شده است.
اکرمی تاکید کرد: زدن ماسک و پوشیدن دستکش از سوی کارمندان و کارگران و ضدعفونی کردن مستمر ادارات و دستگاههای اجرایی، کارخانهها و شرکتهای مختلف تکلیف مدیران و مسئولان هر دستگاه است و اگر تخلفی مشاهده شود مدیر آن مجموع باید پاسخگو باشد.
وی گفت: اولویت تولید ماسک، دستکش و الکل در استان مرکزی تامین نیازهای استان است و در این راستا کمیته اضطراری با ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی در این استان شکل میگیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی افزود: تیمهای نظارتی ویژهای در اراک برای بحث رعایت پروتکلهای بهداشتی در نقاط مختلف این شهر با همکاری و هماهنگی دستگاههای مربوطه شکل گرفته که این تیمها در سایر شهرستانهای استان نیز باید با الگوگیری از اراک شکل گیرد و احکام مسئولان شهرستانها از سوی فرمانداران صادر میشود و باید گزارش تیمهای نظارتی به صورت روزانه به قرارگاه پدافند زیستی اعلام شود.
اکرمی اظهار داشت: زدن ماسک و ضدعفونی مستمر در واحدهای صنفی نیز اجباری است و هیچ واحدی اجازه ورود افراد بدون ماسک را ندارد.
وی تصریح کرد: وضعیت آرامستان اراک برای تعطیلی یا باز بودن منوط به تصمیم دانشگاه علوم پزشکی اراک است و هر تصمیمی که این دانشگاه اخذ کند، مصوبه پدافند زیستی محسوب میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: برگزاری جشنهای مذهبی در مصلی اراک نیز منوط به تصمیمگیری دانشگاه علوم پزشکی اراک است و بحث نظارت بر پارکها و بوستانها نیز برعهده شهرداریها است.
اکرمی عنوان کرد: بحث رعایت فاصله اجتماعی در بازار روزها نیز امری ضروری است و شهرداری باید فضای بیشتری را به این بازارها اختصاص دهد.
وی گفت: فهرست دستگاههای اجرایی که در تامین خودروی مورد نیاز برای اعزام تیمهای نظارتی در شهرستان اراک همکاری لازم را نداشتهاند تا فردا (دوشنبه) اعلام تا تعیین تکلیف شود زیرا مصوبه قرارگاه زیستی باید اجرایی شود و هیچ مدیری نمیتواند به درخواست و میل شخصی خود رفتار کند.
ضروت توجه شهرداری به روزبازارها
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: شهرداری باید در راستای وضعیت روزبازارها اقدامات لازم مقابله با ویروس کرونا را با جدیت انجام دهند.
« سعید فرخی» افزود» فضای برپایی این رو بازارها باید افزایش یابد تا بحث فاصله گذاری اجتماعی ایجاد شود زیرا امکان تعطیلی آنها وجود ندارد و باید برنامههای آگاهی دهنده به مردم افزایش یابد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی هم گفت: ۲۰ تیم ۲ نفره با همکاری تشکلهای مردم نهاد و مرکز بهداشت این استان برای نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی در اراک تشکیل شده و شهر به ۲۶ منطقه در این خصوص تقسیم شده است.
سید «احمد سجادی» افزود: برای نظارت ویژه و مستمر این تیمها ۲۱ دستگاه خودرو از ادارات استان مرکزی درخواست شده که تاکنون تنها ۶ دستگاه محقق شده و جای تاسف دارد در زمانیکه که اقدامی برای ارتقای سلامت مردم و جامعه در دست اجرا است، برخی دستگاههای اجرایی در تامین خودور همکاری لازم را ندارند.
معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: بر اساس آخرین آمار و بررسیهای صورت گرفته، شهرهای آشتیان، تفرش، خنداب، دلیجان، شازند و کمیجان در وضعیت سفید، شهرهای اراک، زرندیه، ساوه و فراهان در وضعیت زرد و شهرهای محلات و خمین در وضعیت نارنجی به سمت قرمز قرار دارند.
دکتر « جواد نظری» افزود: تلاشهای زیادی برای رسیدن به وضعیت قابل قبول در بیماری کرونا در استان مرکزی انجام شده اما در روزهای اخیر به دلیل عادی انگاری مردم و توجه نکردن به رعایت پروتکلهای بهداشتی آمارها رو به افزایش است.
وی بیان کرد: بحث نظارت بر بخشهای مختلف در راستای رعایت پروتکلهای بهداشتی امری ضروری است و باید این بخش بیش از پیش تقویت و مورد توجه قرار گیرد.
بر اساس اعلام سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲۱۷ هزار و ۷۲۴ نفر تا ششم تیر ۹۹ در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۰۹ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان باختگان کرونا در کشور به ۱۰ هزار و ۲۳۹ نفر رسید.