مهدی یوسفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون ۶۵ هزار هکتار از اراضی استان در چهار شهرستان مرزی نهبندان، سربیشه، زیرکوه و درمیان به آفت ملخ صحرایی آلوده شده است.
وی بیان کرد: نخستین مورد ریزش ملخ صحرایی چهارم اردیبهشت امسال در مناطقی از قبیل حیدرآباد، چهار فرسخ و کلاته سید علی شهرستان نهبندان شناسایی شد و اکنون بیشترین سطح آلودگی نیز مربوط به این شهرستان است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: ملخها اکنون در حالت بالدار اما نابالغ هستند لذا قادر به مهاجرت نیستند و تاکنون مقدار جزیی خسارت به درختان پسته، سنجد و انجیر وارد شده است.
وی گفت: هرچند استان به دلیل تجربه و سابقه کم، زیرساختهای لازم را برای مبارزه با این نوع آفت نداشت اما سعی کردیم مشکلات مربوط به مبارزه با آفت را به حداقل برسانیم.
یوسفی با اشاره به کمبود ماشینآلات و نیروی انسانی در برخی شهرستانهای درگیر آفت افزود: با همکاری ستاد مدیریت بحران استان چهار دستگاه ماشینآلات در اختیار شهرستان نهبندان قرار گرفت.
وی گفت: شهرستان نهبندان از نظر نیروی انسانی نیز با کمبود مواجه است از طرفی وسعت شهرستان سبب شده مشکلاتی در تامین تدارکات داشته باشیم.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: امسال در مرحله نخست ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی به استان اختصاص یافت که کفاف هزینههای ما را نداد.
وی افزود: سطح مبارزه با این آفت پارسال یک هزار و ۴۰۰ هکتار و امسال ۲۵ هزار هکتار تاکنون بوده یعنی ۲۰ برابر بیشتر، لذا باید اعتبار مبارزه با آفت به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
یوسفی تصریح کرد: براساس اعلام سازمان فائو و سازمان حفظ نباتات کشور، پیشبینی شده تا پایان تیرماه این آفت برای تابستان گذرانی به سمت پاکستان و هندوستان مهاجرت کند و مجدد مهر تا آذر وارد ایران شود.
وی گفت: اگر ملخهای صحرایی دوباره در مهرماه وارد کشور شوند حداقل ۲ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه کنونی و آمادگی برای ماههای آینده در استان نیاز است.
وی افزود: معاون کنترل آفات نباتی سازمان حفظ نباتات کشور این هفته به استان سفر میکند و ضمن حضور در شورای عالی گیاهپزشکی مشکلات، کمبودها و تجهیزات مورد نیاز استان بررسی میشود.