تبریز - ایرنا - دیتا سنتر تبریز به عنوان دومین مرکز بزرگ داده کشور به‌ منظور توسعه و تکمیل زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات، امروز یکشنبه به صورت ویدئو کنفرانس با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و جمعی از مسوولان استانی افتتاح شد.

استاندار آذربایجان شرقی در آیین افتتاح دومین مرکز بزرگ داده کشور در تبریز گفت: احداث و افتتاح این مرکز یکی از طرح های مهم و بزرگ غرب و شمال غرب کشور است که بعد از تهران بزرگ ترین مرکز داده کشور محسوب می شود. 

محمدرضا پورمحمدی افزود: ظرفیت دیتا سنتر تبریز ۳۵۰ رک است که با افتتاح امروز ۲۵۰ رک آن به بهره برداری رسید.

وی اظهار کرد: این دیتا سنتر ظرفیت خدمات دهی به یکهزار و ۵۰۰ سرور فیزیکی و یکهزار و ۶۰۰ سرور مجازی را دارد.

وی ادامه داد: این مرکز با صرف هزینه ۳۵۰ میلیارد تومانی در سه هزار مترمربع زیربنا ساخته شده است. 

استاندار آذربایجان شرقی گفت: این مرکز در واقع ثمره کار یک دهه و بخشی از مرکز ملی ارتباطات کشور است. 

وی تاکید کرد: تلاش می کنیم در آذربایجان شرقی مراکز رشد و پارک های آر سی تی را گسترش دهیم تا به توسعه مراکز فناوری و اطلاعات کمک کنیم. 

دیتا سنتر تبریز با نام «مرکز داده شهید قاضی طباطبایی» و به عنوان دومین مرکز بزرگ داده کشور توسط شرکت ارتباطات سیار ایران با هدف تقویت زیرساخت‌های خدمات متنوع مخابراتی و فناوری اطلاعات، ایجاد زیرساخت‌های خدمات ابری، کمک به ارتقا و پایداری شبکه و خدمات همراه اول در غرب و شمال‌غرب کشور، توزیع متوازن ترافیک شبکه در غرب و شمال‌غرب کشور، اتصال به مرکز تبادل اینترنت و تقویت چرخه محتوا، کمک به ایجاد خدمات ارتباطی در روستاها و هوشمندسازی مدارس، ایجاد بستر مناسب برای شرکت‌های تأمین‌کننده خدمات شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها احداث شده است.

توسعه شبکه موبایل در غرب و شمال‌غرب کشور، تأمین بستر و زیرساخت موردنیاز برای مجازی‌سازی شبکه، افزایش پایداری شبکه، افزایش کیفیت خدمات، افزایش قدرت مانور و کنترل ترافیک، ارائه سرویس‌های دیجیتال و ارائه سرویس‌های هاستینگ به مشتری‌های سازمانی و خصوصی از دیگر اهداف طراحی و توسعه دیتا سنتر تبریز است.

با توجه به اینکه مراکز داده به‌عنوان دارایی استراتژیک اپراتورهای تلفن همراه، راه پیاده‌سازی تحول دیجیتال را هموار می‌سازد، همراه اول با تکیه بر دانش فنی بومی و اعتماد بر استعدادهای داخلی کشور همچنین استفاده از پیمانکاران بومی برای اجرای عملیات عمرانی، این طرح را به سرانجام رسانده است.

این دیتاسنتر که با تأکید بر استفاده حداکثری از تولیدات تأمین‌کنندگان داخلی در بخش زیرساخت توسعه یافته است، افزایش پایداری زیرساخت‌های مراکز داده و افزایش ظرفیت خدمات ابری را برای مردم ایران فراهم خواهد آورد و انجام کسب ‌و کار دیجیتال را برای جوانان تسهیل خواهد کرد.